Инна Ефтимова в Студио СПРИНТ: Имам сили за финал на европейското


25-02-2021 18:14 | BGbasket.com

Финал на 60 м на предстоящото европейското първенство в зала в Полша през март е следващата цел пред Инна Ефтимова. Това призна самата лекоатлетка по време на гостуването си в Студио СПРИНТ.

 

„Моята цел там от самото начало е финал. Това искам за себе си и смятам, че имам сила за това“, сподели тя.

 

Инна на няколко пъти подобрява личния си рекорд за сезона на 60 м, а преди броени дни се пребори и за титлата в тази дисциплина на Балканиадата в Истанбул.

 

„Щастлива съм. Моята цел беше да спечеля титлата и я изпълних. Радвам се, че бях там и изживях тази хубава емоция отново да съм на най-високото стъпало. В олимпийска година сме, всички състезатели са на едно много сериозно ниво, така че тази година конкуренцията е и по-силна. Радвам се, че успях да се наложа, въпреки нея. Самото състезание протече доста гладко, нямаше никакви проблеми за мен и мисля, че българският отбор се представи доста добре“, заяви лекоатлетката.

 

 

Тя коментира и предстоящите Олимпийски игри в Токио и шансовете си за участие: „Смятам, че новата система на класиране е по-справедлива спрямо всички атлети. Тази година олимпийските нормативи са най-силните, откакто се провеждат Олимпийски игри. Трябва да има и втори вариант, от който атлетите да се възползват, за да участват в тях. В момента по ранкинг имам право да участвам, надявам се до края на квотите да имам и норматив, за да съм по-сигурна.“

 

 

Инна се радва, че още от малка родителите й плътно я подкрепят във всичко, като според нея, това е много важно за всеки млад спортист.

 

„Имаме достатъчно талантливи деца и го виждам всеки ден в залата. Надявам се в тези времена, в които живеем, да не бъдат изкушени от други дейности, защото спортът изисква страшно много усилия и отдаденост. Смятам, че точно изкушенията са проблемът. Днес децата имат толкова много други неща, с които да се занимават, а спортът в никакъв случай не е нещо лесно. Тази отдаденост и непрекъснатите усилия всеки ден да си на определено ниво – не всеки може да се справи с това нещо“, заяви тя.

 

Какво още каза Инна Ефтимова за представянето си през сезона до момента, какво мисли по темата с ваксините при спортистите, как поддържа добра форма и как успява да съчетава спорта и рисуването - гледайте във видеото.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Студио СПРИНТ
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Comments
betway
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи