Пълен триумф за Берое - отново с Купата на Адриатика!


Пълен триумф за Берое - отново с Купата на Адриатика!
(сн: tvstz.com)
21-03-2021 20:12 | BGbasket.com

Страхотен месец март изживяват момичетата на Берое Стара Загора. След триумфа за Купата на България, те отново държат в ръцете си и трофея от Адриатическата лига, след победа на финала над Будучност с 66:56.

 

Призът се връща в Стара Загора след 2019-а, а през миналия сезон Будучност бе служебен първенец.


Таня Гатева започна мача и с трите чужденки в състава си и те се представиха силно за Берое. Въпреки превъзходството си обаче, домакините така и не успяха да успокоят играта в нито един момент.


На два пъти през първото полувреме старозагорки повеждаха с двуцифрена преднина, но съперникът им неизменно се връщаше в мача.


Берое имаше огромно предимство в подкошието, където реализираше безотказно. Домакините имаха само една отбелязана точка за първите две четвъртини, а на паузата се оттеглиха без да са изпълнили нито един наказателен удар.


Този актив бързо се промени в третата част, но също в нея Берое допусна доста точки под своя кош. Будучност се възползва и за първи път поведе във втората минута от второто полувреме. Двата състава се вкопчиха в здрава битка, кош за кош, и преди финалния период отново разликата бе едва три точки - 53:50.


Важен удар нанесоха старозагорки на старта на последната четвърт, с пет поредни точки и откъсване напред с 8. В средата на частта агресията в атака на Берое пращаше момичетата все по-често на наказателната линия, а вече бе 10.


Добрата им игра и в защита доведе до аванс от 12 с под 5 минути на часовника и там някъде вече гостите изчерпаха силите си.


Двубоят се доигра за финалното 66:56 и Берое си върна купата в Стара Загора.


Този път за домакините с основни заслуги бяха титулярките - 15 точки наниза Виолина Кочева, 14 - Анджела Делич, 11 и 13 борби - Сара Буут, а по 11 вкараха и Жаклин Златанова и Матеа Тавич.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - БУДУЧНОСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ), СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ), СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ), СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ), СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи