Златният набор на Рилски спортист с титлата и при момичета U16


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: БФБ)

27-06-2021 17:07 | BGbasket.com

Златният набор от момичета на Рилски спортист вече е шампион и в U16. След като доминираха години наред при U12 и U14, сега девойките на Маргарита Маринкова вдигнаха трофея за втори път и в горната възраст.

 

Финалният сблъсък предложи страхотен опонент в лицето на Локомотив София, но в крайна сметка успехът остана за самоковки с 54:53.


Рилски спортист имаше крехък аванс в първите минути, но Локо София бързо възстанови и направи обрат в края на началната част.


Вторият период премина първо през няколко равенства, преди Рилецо отново да излезе напред в резултата. Отлична серия на самоковки им даде и най-голямата преднина в края на полувремето - 29:21. По-силната борба и агресията доведоха до сериозна разлика в изпълнените наказателни удари в полза на Рилски преди почивката.


Локомотив София избухна след почивката, като наниза за 10 минути толкова, колкото за цялото първо полувреме и не само изравни, но и поведе в резултата. Преди финалната четвърт столичанки водеха с 42:40.


Напрегнати първи минути от четвъртата част доведоха до слаба резултатност, преди Рилски да направи 7-2 и отново да се озове напред. Локо вкара следващите два коша, за да скъси до точка изоставането си - 51:50. В заключителните секунди отборите размениха по една тройка, за да остане точката разлика и преди финалните 11 секунди.


Те бяха за атака на Локомотив, но Рилски се справи в защита и запази победата за себе си с 54:53.


Ивана Бонева отбеляза 17 точки за шампионките, Моника Борисова - 14, а Деница Манолова регистрира страхотен дабъл-дабъл - 12 точки и 19 борби.


17 за Локо София вкара Магдалена Георгиева, по 9 добавиха Цветина Попова и Данислава Иванова.

 

След страхотното представяне на момичетата, това на родителите им след края на мача отново остави лъжица катран - тези на Локо София нахлуха на терена в търсене на обяснения от съдиите, а тези на Рилски също слязоха долу с тъпан и знамена. От страна на организаторите - клубовете от столицата - пак не бе направено нищо в организационен план да се предотвратят тези инциденти и доказа за сетен път, че не ТРЯБВА да има колективен домакин, защото така се стига до колективна безотговорност.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ (16) - ЛОКОМОТИВ СОФИЯ (16)

 

РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА U16, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА U16, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМИЧЕТА U16, СЕЗОН 2020/2021

 

ВСИЧКИ МЕДАЛИСТИ ПРИ ПОДРАСТВАЩИТЕ В ЖЕНСКО НАПРАВЛЕНИЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момичета U16
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи