Златин Георгиев: Искам най-накрая да стана шампион


Златин Георгиев: Искам най-накрая да стана шампион
(сн. Петър Каменски)
05-10-2021 10:09 | Мария Маринова

Рилски спортист спечели Суперкупата на България при мъжете за първи път в историята, а капитанът на тима Златин Георгиев си пожела и титлата в първенството.

 

Искам най-накрая да стана шампион. Ще видим, трябва много работа и себераздаване. Трябва да играем като отбор и мисля, че може да се получи“, заяви Георгиев пред BGbasket.com.

 

Той сподели и впечатленията си от представянето срещу Левски: „Като за първи мач за сезона се играе трудно. И Левски игра добре. Те играят много силно в тяхната зала. Накрая се справихме, но беше труден двубой, както се и очакваше. Сигурно още не сме готови игрово. Отначало играхме много добре, поведохме с 13-14 точки, но много бързо им дадохме да се върнат в мача и след това стана трудно.“

 

„Много е скучно без фенове. Все едно играем на тренировка – никаква еуфория и заряд за мач. Трябва да се самонавиваш, че имаш мач да играеш. Дано пуснат поне 30%, да има хора, да се радват и те, както в Ботевград, в София и навсякъде, където има публика. Мисля, че не може кината и театрите да работят, а залите не“, добави той.

 

Златин Георгиев имаше двоен повод за празнуване. „Майка ми има рожден ден на същия ден, да е жива и здрава и да ни радва, колкото се може, повече години“, обясни той, като посвети победата именно на Петкана Макавеева.

 

Относно конкуренцията в първенството тази година, баскетболистът заяви: „Ние изиграхме с четири български отбора до момента – с Левски днес и в контролите със Спартак, Академик и Балкан. Мисля, че са добри и ще е интересно първенството. В Бургас също са направили добър отбор и се надявам да е интересно като миналата година.“

 

„Надявам се това, че запазихме почти целия състав, да ни помага. Досега не го бяхме правили. Имаме само двама нови играчи и мисля, че така се прави по принцип. Трябва да се запазва отборът“, добави той.


Кой обаче са основните претенденти за титлата? „Засега мисля, че Балкан е основен, ние, Левски и Бургас. Плевен също имат много добър отбор, но да не подценявам и останалите. Засега така си мисля, ще видим, може да има и изненади“, смята Георгиев.

 

Новият сезон в НБЛ стартира тази седмица, като Рилски спортист гостува на новака в елита Шумен. „Никога не съм ходил в Шумен. Мисля, че ще е интересно за мен поне. Никога не съм играл в тази зала. Нов отбор е с млади играчи. Имат 2-3 чужденци. Сашо Милов е добър баскетболист, който е по-опитен. Другите са млади момчета, дано стане интересен мач. Дано пуснат и публиката по-натам“, завърши баскетболистът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Златин Георгиев
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи