Йордан Янков: Имаме голям простор на развитие и ще го покажем този сезон


Йордан Янков: Имаме голям простор на развитие и ще го покажем този сезон
(сн. FIBA.basketball, архив)
09-10-2021 21:00 | Макс спорт 2

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков бе разочарован от загубата срещу Черноморец на старта на сезона, но е уверен, че отборът му тепърва ще изглежда по-добре. Ето какво заяви той след срещата:

 

„Има доста неща, от които съм доволен, но и от такива, от които не съм. Бяхме си поставили задача да се доближим до борбите и мисля, че го направихме, което беше важно. Момчетата се бориха. Смятам, че тактически също се бяхме подготвили до голяма степен, но може би нямахме сили или не можахме да намерим точния състав за противодействие. Започваме със загуба, но смятам, че нашият отбор има голям простор за развитие и ще го покажем през сезон.

 

За мен е важно момчетата да изпълняват тактическите указания, да играят с енергия и желание, да има енергия и от пейката. Това на първо време е най-важно, докато стигнем до момента, в който знаем какво правим в нападение и зашита. И миналата година играхме по този начин. Като треньор изисквам много неща, които не е лесно да се научат за толкова време. В процеса на сезона смятам, че ще покажем по-добро лице.

 

Неманя Бешович е много по-добре от началото на сезона. Започваме да свикваме с присъствието му на терена и как може да се използва по-добре. Смятам, че може да изглежда още по-добре физически и с тренировки и това ще стане.

 

От една страна смятам, че предстоящите мачове в Балканската лига ще ни помогнат, но в този къс състав със сигурност и умората ще дойде в повече, особено във втория двубой срещу Ибър. Надявам се Робертс Фрейманис да успее да се върне. Юртлу, който взехме по-късно, също днес не показа много добра игра, но смятам, че това е нормално и тепърва ще имаме по-добри мачове."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Йордан Янков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи