Да помогнем: Бивша националка поде кампания за изгорелия блок в Благоевград


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
21-12-2021 13:00 | BGbasket.com

Цяла България стана съпричастна на трагедията на изгорелия блок в Благоевград преди броени дни. Оказа се, че пострадалата сграда е била дом и на една бивша национална състезателка - Стефка Митева.

 

Стефка се свърза с BGbasket.com със зов за помощ, за стартиралата кампания за набиране на средства за възстановяване на изгорялата сграда.

 

Митева, която сложи край на активната си кариера преди четири години, и сестра ѝ, която също живее в апартамента, за щастие не са били там по време на злополуката.

 

Сега двете са в основата на инициативата, която цели да събере средства, с които да се започне възстановяването на огромните поражения - спукани плочи, унищожени ел- и водопреносвателна инсталации.

 

Ето и думите на Стефка Митева и останалите жители на блок 18 в Благоевград:

 

Скъпи приятели, познати и непознати, хора с добри сърца,

 

Вярваме, че всички вече знаете за пожара, който избухна на 10.12.2021 г. в жилищен блок в кв. Струмско Център в Благоевград, и за ада, през който преминахме - стихия, която отне живота на трима души и преобърна живота на 24 семейства, които останаха без покрив над главата си.

 

Няма яснота кога и дали изобщо хората ще могат да се върнат по домовете си. Целият вход...на блок 18 - в това число покрива, стълбищната клетка, всички инсталации, тавани, мазилки и врати са опожарени. Компроментирана е конструкцията на блока и същият е потенциално опасен за живеене, не само за хората от входа, но и за живущите в цялата сграда.

 

Ние не можем да върнем мъртвите. Не можем да утешим сърцето на майката, която загуби сина си, нито да спрем сълзите на децата и внуците, загубили своята майка и баба.

 

Ние не искаме да съдим и мразим.

 

Остава ни да се опитаме да се обединим, да намерим сила един в друг и да търсим надежда, че има шанс да възстановим домовете си.

Имаме нужда от помощ и се обръщаме към всеки, който би могъл, макар и с малко, да ни подкрепи.

 

Отворена е дарителска банкова сметка на етажната собственост на входа: 

IBAN:  BG41 UNCR 7000 1524 6765 66

BIC:  UNCRBGSF

При банка: Уникредит Булбанк АД

Титуляр: Dimitar Slavchov Nanov

PayPal: Димитър Нанов

mail за Пейпал: blok18@abv.bg

 

Банковата сметка е открита съгласно Решение на Общото събрание на Блок 18 специално за набиране на средства за възстановяване на щетите от пожара. Със събраните суми ще могат да се разпореждат само ЗАЕДНО трима избрани от Общото събрание на входа етажни собственици – Димитър Нанов, Михаела Митева и Костадин Георгиев.

Събраните средставата, ще бъдат използвани за възстанояване на общите части и инсталации, за компроментираната конструкция на блока и за ремонт на най-засегнатите етажи.

 

Предварително, от все сърце, благодарим за съпричастността ви!

 

ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ И В СЪЗДАДЕНАТА ГРУПА ЗА ПОМОЩ.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи