Небойша Видич: Лигата не е на нивото от последната ми година тук, но е по-равностойна


Небойша Видич: Лигата не е на нивото от последната ми година тук, но е по-равностойна
(сн. balkan-basket.com)
01-01-2022 18:06 | Мария Маринова

В началото на новата 2022 година BGbasket.com се обърна към всички треньори на отборите от мъжкото първенство, за да направят равносметка на изминалата година, да споделят какво очакват от следващата, както и какво е мнението им за настоящото първенство. Ето какво сподели наставникът на Балкан Небойша Видич:

 

- Каква година изпращате?

 

- В началото на годината бях без работа, така че прекарвах време със семейството и приятелите си. В баскетболно отношение не съм щастлив, защото когато говоря за отбора ми, нямам предвид само победите и загубите, а как той изглежда на игрището. В този аспект все още не съм доволен.

 

- Как виждате първенството до момента?

 

- Ще бъда честен – не е на нивото, на което беше през последната ми година тук (б.р. 2019). Мисля, че това е очевидно, защото някои играчи от онзи сезон сега играят на възможно на най-високо ниво в Европа. Може да не е на това ниво, но лигата е по-интересна. Бургас е нов отбор в нея в сравнение с предишния ми престой тук. Те донесоха известно качество и конкуренция. Има млади играчи, но генерално обаче лигата е по-равностойна и конкурентна. Ако говоря за причината, поради която си тръгнах, сега нещата изглеждат по-добре, защото понякога е добре някои големи компании да са в баскетбола, а понякога е добре да са извън него.

 

- Какво си пожелавате за новата година?

 

- Късмет, защото на Титаник всички са били здрави. Казвал съм го и преди. Разбира се, че е важното да сме здрави, но във всичко, което правиш, е необходим и малък процент късмет.

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Небойша Видич
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Comments
betway
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи