Йордан Янков: Гордея се с играчите, заслужаваха да победят


Йордан Янков: Гордея се с играчите, заслужаваха да победят
(сн. balkan-basket.com)
09-05-2022 22:28 | Мария Маринова

Старши треньорът на Академик Пловдив Йордан Янков сподели, че е горд с играчите си, въпреки загубата от Балкан днес и отпадането от плейофите. Той коментира причините за поражението днес и направи равносметка на изминалия сезон:

 

„Смятам, че имаше един ключов момент в началото на четвъртата част, която започна при 41:41. Двата отбора не си вкараха близо три минути кош. Ако тогава бяхме вкарали 1-2 коша, да поведем в резултата и да изкараме още малко време до самия край на мача, в което да водим или да е равен, мисля, че щяхме да имаме доста по-големи шансове да победим. Те щяха да са под напрежение, може би и ние щяхме да играем по-освободено, а не да гоним в мача.

 

Ние сме по-неопитният отбор. Имаме момчета като Ники Титков и Томи Минков, за които това са едни мачове, в които смятат, че всичко зависи от тях, а това не е така. В мачове като тези, аз им казах и преди, най-важното е да сме позитивни и да се забавляваме на терена. Оттам нататък всичко ще си дойде на мястото и то си дойде. Единственото е, че загубихме в самия край, но иначе като енергия и желание въобще не мога да коментирам, че по някакъв начин сме отстъпили на отбора на Балкан.


Гордея се с играчите. Те показаха, че имат характер и заслужаваха да победят. Радвам се, че изглеждахме по този начин. За мен това беше най-оспорваната серия на четвъртфиналите. Казах след мача в Плевен, че ще отстраним Балкан и смятам, че до голяма степен си защитихме думите – и Васко Бачев, и аз. Наистина пожелавам им успех по-нататък, но не смятам, че ние сме загубилите в тази серия.

 

Ако трябва да сравняваме с предната година, много от отборите се засилиха. Видяхте как Черноморец до преди Нова година бяха втори в класирането. Никой не беше очаквал това. По-нататък през сезона си тръгнаха част от чужденците им, те станаха малко по-слаби, но пак останаха с опитни българи и добри играчи. Спартак се засили много. Разликата от миналата година е, че с преките си конкуренти бяхме спечелили мачовете, а тази година не успяхме да победим тези, които са след нас и около нас. Но за сметка на това в редовния сезон бихме и Балкан, и Левски, което е разликата. Имахме и много проблеми с контузии и смяна на играчи, което аз по принцип не харесвам. За съжаление наистина Бешович не беше за нашия отбор, колкото и да го уважавам. Просто с тази височина не успя да пасне на нашия стил на игра и това допринесе за лошото представяне в някои от мачовете.

 

Искам 2-3 седмици просто да отделя малко повече време за семейството си и да си почина от баскетбола. След това ще седнем с ръководството и ще говорим за бъдещето.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Пловдив, Йордан Янков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи