Левски поиска свикване на Общото събрание на НБЛ


Левски поиска свикване на Общото събрание на НБЛ
(сн. Пресклуб България)
20-05-2022 20:40 | Мария Маринова

Общо събрание на Националната баскетболна лига ще се проведе извънредно утре. То е свикано по желание на Левски след трите служебни загуби в полуфиналната серия срещу Балкан. Ето какво заяви по темата старши треньорът на столичния тим Константин Папазов:

 

"100% от вината трябва да бъде разделена между БФБ и БК Левски за небрежност от двете страни. Само че хлябът и ножът са в тях. Те решиха служебна загуба, която ще бъде оспорвана при всички институции. Утре ще заложа на колегите от ОС на НБЛ. Това сме всички участници на клубовете. Силно се надявам, че и 10-те клуба ще откликнат, защото това е пътеката. Решението го взимат едни, а го оповестява друг.

 

Няма да говоря с нито един, който ще бъде на събранието. Няма да ставам заложник на никого – всеки трябва да дойде със своето съзнание, душа и лична отговорност, както и трябва да прецени дали серията трябва да спре по този начин или трябва да се играе. За убийство ли е Тити Папазов или за арест?

 

Утре това е първата стъпка. След ОС, Арбитражната комисия е следващата стъпка. Имаме и следваща, която е много ценна и няма да я издам, защото ми е най-големият коз. Имаме едни последователни действия в доказване на истината и разделяне на вината, защото тя е за разделяне. Тя е и от БК Левски, и от мениджъра на лигата. Ние имаме изключителен феномен. Имаме НБЛ - мислим си, че имаме лига, а накрая ни се обаждат някакви хора, които не са влизали в баскетболната зала и те решават. Ще следваме всички стъпки, докато излезе истината. Тя е пречупена през личния интерес и затова аз съм готов да изслушам и другата страна с аргументи."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи