Националите 3х3 с четири загуби в Румъния, контузии при мъжете


Националите 3х3 с четири загуби в Румъния, контузии при мъжете
(сн. БФБ)
04-06-2022 12:41 | BGbasket.com

Националните ни отбори по баскетбол 3х3 претърпяха четири загуби в днешните си мачове от квалификациите за европейското първенство, които се провеждат в румънския град Констанца.

 

Жените в състав Гергана Иванова, Микаела Дамянова, Антония Филипова и Виктория Иванова не успяха да окажат сериозна съпротива на своите опоненти.


В първия си мач те отстъпиха на Чехия с 5:16, след като всичките точки на тима ни бяха вкарани от Гергана Иванова. След това дойде и поражение от Латвия с 1:15.

 

Мъжете също претърпяха тежка загуба в първия си мач – от Унгария с 5:17. По-лошото обаче бе контузията на Кристиян Ставрев, който не успя да довърши срещата.

 

Така за другия двубой срещу Дания те на практика останаха само с трима души – Георги Кръстев, Христо Гатев и Георги Бързаков.

 

Срещата бе много оспорвана, като имаше няколко размени на водачеството. Лошият късмет обаче продължи да преследва отбора ни, след като и Георги Кръстев получи травма в рамото в последните минути. Мачът продължи двама на трима, като едва в последните секунди Кристиян Ставрев се появи за кратко в игра, въпреки травмата си, но Дания спечели с 21:17.

 

В последния мач от груповата фаза утре мъжете ще се изправят срещу Чехия.


Всички резултати може да видите ТУК.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: 3х3
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи