Везенков: Знаехме, че трябва да успеем


Везенков: Знаехме, че трябва да успеем
(сн. facebook.com/olympiacosbc)
18-06-2022 12:01 | BGbasket.com

Александър Везенков изпрати най-силния си сезон на клубно ниво. След като спечели Купата на Гърция с Олимпиакос, влезе в Идеалния отбор за сезона на Евролигата, снощи той триумфира и с титлата в първенството на южната ни съседка.

 

Ето и първите думи на национала след успеха: „Благодаря на хората, които ме подкрепяха през всичките тези години, на света, на треньора, на президентите. Беше трудна година, знаехме, че трябва да успеем. Спечелването на Купата беше ключово и тогава дойде и шампионатът".

 

Според него силното му представяне няма толкова значение. „Играя всеки път за моя отбор. Важното е тимът да успее. Трябва да сме доволни от там и след това, за да продължим работата и да бъдем последователни“, смята Везенков.

 

Баскетболистът коментира и решението на неговия съотборник Йоргос Принтезис да прекрати кариерата си: „Йоргос е легенда. Той е първо невероятен човек, а след това играч. Ще ни липсва, ще го виждаме, но той ще се радва на живота си сега."

 

А относно бъдещето Везенков бе лаконичен: „Предстоят ни три месеца. Трябва да си починем и тогава ще видим какво ще става.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпиакос, Александър Везенков
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи