Иван Алипиев: Голяма чест и голяма гордост е да си част от национален отбор


Иван Алипиев: Голяма чест и голяма гордост е да си част от национален отбор
(сн. БФБ)
30-06-2022 16:05 | BGbasket.com

Дебютантът в мъжкия национален отбор Иван Алипиев сподели, че отново да облече екипа на България, след като го носи дълги години като юноша, и завърши образованието си тази година в САЩ, е огромна чест. Той се готви за първи път с представителния тим за световните квалификации на 1 и 4 юли.

 

"Голяма чест и голяма гордост е, във всеки национален отбор, независимо от възрастта. Тръпката е по-голяма при мъжете, и фактът, че е първият ми лагер с отбора. Много съм радостен, че съм тук, независимо как ще се развият нещата по време на мачовете, игровото време. Самият факт, че съм с тези момчета, някои от тях играят на много високо ниво, че имам шанс да тренирам и да се развивам и да съм част от българския национален отбор е голяма гордост за мен."


Как се вижда подмладяването на отбора отвътре: "Фактът, че се вкарват повече млади момчета в отбора, заедно с ветераните, е много правилно, интересен проект и би помогнало на отбора. Да се подмлади отборът, но тази транзиция да е спокойна и плавна."

 

Утре България приема Литва, от 19.00 часа в Самоков: "Коментирахме отбора на Литва, фокусирани сме върху него. Мисля, че играта в защита ще е най-важният фактор, ако искаме да победим. Но няма да загърбим и това, което е работило до сега, като стрелбата от разстояние. Все пак имаме страхотни стрелци в отбора. Но надграждаме с всяка тренировка и мисля, че нещата ще се получат."

 

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи