Димитър Димитров: Този отбор има голям потенциал


Димитър Димитров: Този отбор има голям потенциал
(сн. FIBA.basketball)
02-07-2022 13:19 | Мария Маринова

Националът Димитър Димитров бе сред водещите реализатори за България при драматичната загуба срещу Литва в Самоков. Пред BGbasket.com той сподели впечатленията си за мача, както и изрази мнение, че с този състав отборът ни има много голям потенциал. Ето какво каза още баскетболистът:

 

„Мисля, че изиграхме един доста добър мач. Успяхме да ограничим отбора на Литва до 72 точки, което си е постижение. Изпуснахме някои отворени стрелби и няколко микро ситуации, но като цяло съм доволен от играта и от желанието, което показахме. Очевидно имаме още какво да работим и да подобрим до европейското. Надявам се това да са едни положителни мачове, за да може да постигнем нещо по-значимо на европейското.

 

Няма значение, че отдавна не сме били в такъв състав. Всички сме израснали заедно. Познаваме се доста добре, така че това не е проблем за нас. Мисля, че си пролича. Играта ни вървеше през голяма част от мача. Колкото повече играем заедно, това е само плюс за нас, така че се надявам да запишем един добър резултат в Босна и вече на европейското да сме на едно по-високо ниво.

 

Със сигурност можем да победим Босна и Херцеговина. В последните няколко години сме играли пет пъти срещу тях. Доста неудобен противник са, няма какво да се лъжем. Имат обаче нов треньор, така че трябва да видим как играят. Мисля обаче, че с играта, която показахме срещу Литва и с малко по-добър процент от тройката, имаме абсолютно всички възможни шансове да победим.

 

Този отбор има голям потенциал. Четох наскоро, че Бойко Младенов е казал, че от десетилетия не сме имали толкова талантлив национален отбор. Мисля, че е прав и се надявам да израстваме още повече. Има млади момчета, които със сигурност могат да дадат много на този отбор."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Димитър Димитров
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи