Лъчезар Коцев: Трябва да се борим, за да сме в Дивизия А


Лъчезар Коцев: Трябва да се борим, за да сме в Дивизия А
(сн. Румен Рамунски)
06-07-2022 18:03 | Мария Маринова

Старши треньорът на националния отбор за жени U20 Лъчезар Коцев е категоричен, че тимът ни ще направи всичко възможно, за да запази мястото си в Дивизия А, въпреки трудната задача. Европейското първенство в тази възраст започва в петък в Унгария, а България е в група с Полша, Испания и Литва.

 

Преди отборът ни да замине за Шопрон, наставникът сподели пред BGbasket.com очакванията си за предстоящия шампионат, като направи оценка и на проведената подготовка:

 

-  Какви са впечатленията Ви от представянето в контролите, които изиграхте по време на подготовката?

 

- Ползотворни  контроли с много стойностни отбори. Радваме се, че играхме с такива отбори, за да видим какво ни очаква на европейското първенство.

 

- Един от съперниците – Италия, е сред водещите отбори в Европа в тази възраст, като преди година спечели и Чалънджър турнира в София. Какви бяха най-големите предизвикателства срещу този тим?

 

- Предизвикателства не, по-скоро нещо ново за голямата част от момичетата. Сблъсък с отбор, в който има четии момичета над 190 см, а средният ръст е над 180 см. Бърз и агресивен баскетбол и изключителна конкуренция, подборът за отбора им е от над 300 деца.

 

- Доволен ли сте от подготовката, която проведохте?

 

- Доволен съм. За съжаление бяхме съпътствани от контузии още от първата контрола, вируси в Италия, но сега всичко е в границите на нормалното.

 

- Какво е състоянието на Илияна Георгиева и ще е готова ли за европейското?

 

- Илияна има направени осем тренировки. Тя е основен състезател в този отбор от години и ще разчитаме да помогне.

 

- Има ли други здравословни проблеми и контузии?

 

- Има, но ще бъдем наред за мачовете.

 

- Запознахте ли се вече по-подробно със съперниците ни? Казахте вече, че групата е трудна, но доколко постижима наистина е целта за запазване на мястото в Дивизия А?

 

- Групата е изключително трудна. Запознати сме с отборите, но по-детайлното проучване ще бъде в Унгария.  Миналата година казах, че ни се иска да сме в Дивизия А, но трябва да работим, за да сме там. Отиваме да се борим!

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Лъчезар Коцев, България U20 (жени)
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Comments
betway
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи