Гимназиален талант №1 в САЩ избра Канзас (видео)


Гимназиален талант №1 в САЩ избра Канзас (видео)
Андрю Уигинс
17-05-2013 13:15

Тимът показа и другите си нови играчи


Канзас е един от великите университети в САЩ, а за никого не е тайна, че именно там треньор е бил създателят на баскетбола Джеймс Нейсмит. През всеки сезон отборите в NCAA мислят как да се подсилят за следващия и лобират за добри играчи.


Канзас успя да убеди в тима да дойде соченият за №1 от излизащите от гимназия тази година Андрю Уигинс. Лекото крило обмисляше оферти и от Флорида Стейт, Кентъки и Северна Каролина, но избра именно Jayhawks.


Уигинс е считан за най-големият талант от Канада след Стив Неш. В изминалия сезон той имаше средно по 23.6 точки, 11.7 борби и 4.3 асистенции за гимназия в Западна Вирджиния, след като е отраснал в Торонто. Той бе избран и за играч №1 на сезона.


Старши треньорът на Канзас - Бил Селф, каза, че е приятно изненадат от това, което обяви Уигинс, след като той така и не бе намекнал кой университет ще избере.


Майката на Уигинс е бивша лекоатлетка и има два сребърни медала на Олимпиадата в Лос Анджелис през 1984 година. Баща му пък има 6 сезона в НБА, след като преди това е играл колежански баскетбол във Флодира Стейт, който също искаше новата канадска звезда.


Канзас е на второ място след Кентъки в класацията за най-добрите попълнения за новия сезон. От есента в тима ще играят още гардовете Уейн Селдън, Конър Франкамп, Бранън Грийн и Франк Мейсън. За Jayhawks ще замине и център №1 в САЩ за тази възраст Джоуел Ембилд.

 

 

 


Тагове: Андрю Уигинс, NCAA
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи