Кънектикът спечели и женската NCAA в мач за историята


Кънектикът спечели и женската NCAA в мач за историята
(AP photo)
09-04-2014 14:03

Университетът се окичи с двете титли тази година


Университетът Кънектикът е най-горещата точка в САЩ в момента. Първо в понеделник през нощта мъжкият състав на учебното заведение спечели титлата в NCAA, а ден по-късно това сториха и жените. Хъскитата надиграха Нотр Дам на финала със 79-58 и така взеха деветата си титла в последните 19 години. Тя е и девета за треньора Джино Ориема, който ги води вече 29-и сезон. Този мач ще влезе в историята, тъй като тази титла е рекордна девета за наставника, с което той задмина легендата на Тенеси Пат Съмит.


Преди този мач двата отбора бяха непобедени - Кънектикът бе с 39 успеха, а Нотр Дам с 37. Последното поражение на Нотр Дам бе от този съперник на финала в шампионата на 7 април миналата година.


Бриана Стюарт бе най-резултатна за победителките с 21 точки, а тя добави и 9 борби. Стефани Долсън пък се отчете със 17 точки, 16 борби, 7 асистенции и 3 чадъра.


Нотр Дам игра без лидерката си Натали Ачонва, а в нейно отсъствия Кайла МакБрайд отбеляза 21 точки, а Джуъл Лойд добави 13. Загубата за тима е трета във финал в последните четири години, а титлата убягва от 2001-а.


Хъскитата започнаха с 22-8 в началото, а на почивката бяха напред със 7. Второто полувреме обаче започна с 18-4 за тях и това бе решаващо.


Тагове: NCAA
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи