Антон Диков: Как ще стартира 2020 в НБЛ


Антон Диков: Как ще стартира 2020 в НБЛ
04-01-2020 11:03

Първият кръг за 2020-а година не предлага кой знае какви дерби мачове, но повечето от фаворитите в класирането са гости.

Какво очаква от двубоите анализаторът на BGbasket.com Антон Диков:

Академик София - Берое
Академик са в много тежка серия в последните мачове, а сега им предстои нов труден тест. Като цяло началото на годината ще е сериозно изпитание за младия тим от Правец. Берое от друга страна са в страхотна форма последните мачове, а и след сензационния трансфер на Павел Маринов и Станимир Маринов ще са повече от окрилени, с подплатени амбиции за финал. Тук смятам, че Академик ще покаже добра игра, но класата на Берое, балансираният им състав и многото опит ще натежи и гостите ще спечелят.


Черно море - Рилски спортист
В предишния кръг "моряците" записаха първа победа навън и набраха още самочувствие. Рилски на другия полюс записа на свой терен много болезнена загуба в спечелен мач с Балкан и има какво да доказва още. Във Варна Черно море играе страхотно и със сигурност няма да се даде лесно на съперника. Този сезон обаче самоковци не грешат в мачовете с отбори от долната половина на таблицата, а разполагат с много голямо предимство в подкошието в сравнение с Черно море, което вероятно ще наклони везните.


Черноморец - Левски Лукойл
След победата над Академик Пловдив, Черноморец е разтърсван от проблеми и не се знае с какъв състав ще излязат. Основният им играч Миленко Велкович отсъства, неясна е ситуацията и с Джерард Тарин, така че бургазлии нямат особени надежди за добро представяне. За мен това ще е протоколен двубой и Левски ще започне 2020 с лесна победа.


Балкан - Академик Бултекс 99
Балканци записаха впечатляващ обрат над Рилски и ще продължат добрата си серия над Академик Бултекс. От своя страна пловдивчани са един от най-слабите гости и не виждам как ще могат да вземат нещо от Ботевград. И двата отбора са в очакване и търсене на нови гардове, като най-стабилно се представят по-високите.

Спартак Плевен - Ямбол
Дерби на дъното. Феновете и на двата отбора няма как да са доволни от представянето до момента. Спартак показа леко подобрение в последния мач срещу Левски. Ямбол ще е подсилен и с американски гард, но не знам до колко ще се климатизирал в обстановката. Тук мисля че Спартак ще победи, заради домакинството, а и особено в Плевен нямат право на грешки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи