Орлин Атанасов: Опитваме се да създадем условия, каквито е нямало за нас


Орлин Атанасов: Опитваме се да създадем условия, каквито е нямало за нас
(сн: BGbasket.com)
09-07-2020 14:44 | Мария Маринова

Председателят на сдружение Българско баскетболно общество Орлин Атанасов се надява в повече градове да има достъпни условия за баскетбол след преструктурирането на мъжката А група. От новия сезон тя ще носи името Българска баскетболна лига, като ще бъде организирана съвместно от ББО и федерацията. Атанасов даде и повече разяснения за проекта:

 

„От няколко години опитваме да помагаме на българския баскетбол с доста ентусиазъм. Ние сме до голяма степен доброволческа организация, която е сформирана от доста хора в цялата страна. Планираме да продължим да работим по същия начин, както досега, добре с федерацията и всъщност да прескочим едно ново стъпало, а именно – нещата, които правим, да имат по-сериозен статут.

 

Искаме да следваме тези принципи, които сме гонели през годините назад. Те са основно три. Първо ние сме хора, които сме убедени, че няма как във всеки колективен спорт, да се получат сериозни резултати във високото спортно майсторство и националните отбори, без да има масовост на спорта в страната. Винаги сме работили върху това и планираме да продължим да го правим.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ

 

Второто нещо е взаимното уважение между всички, които са въвлечени в този спорт. Колкото и да са важни постиженията на даден клуб, треньор или школа, ние всички сме в този спорт и без той да е успешен на общо ниво, няма как да има сериозни индивидуални успехи.

 

Третото нещо, което винаги ни е водило е, че когато всички тези хора, участващи в структурирането на българския баскетбол, работят заедно, те трябва да го правят с ясната идея, че каквото заедно успеем да направим днес, това ще рефлектира след няколко години в това какво се случва в подрастващите и е възможно, ако сега добре си свършим работата, те да имат повече успехи. Ние се опитваме да създаваме условия, които за нас не са били създавани. Това са основните стълбове, в това което се опитваме да развиваме. Много съм щастлив, че г-н Глушков винаги е заставал зад нас.

 

Докато правехме Българска баскетболна лига, видяхме как много замрели клубове се възстановиха, защото там имаше мачове, макар и на аматьорско ниво. Това винаги ни е давало увереност. Освен, че много клубове се възродиха, се създадоха и много нови. Тази масовост създава един сериозен интерес от хората, които практикуват и се възраждат едни ядра от хора, които имат потребност да създават школи.

 

Много се радвам, че ще успеем да се договорим с федерацията по тази линия и всъщност лигата, която до момента правехме като аматьорска – Българска баскетболна лига, вече ще може да премине на едно по-професионално ниво и всички тези клубове, които досега участваха, да могат да се влеят абсолютно регламентирано в структурите на българския баскетбол и заедно да спомогнем за едно развитие във възходяща линия."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Орлин Атанасов
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи