Йордан Бозов с надъхваща тренировка при 17-годишните национали


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(Сн: basketball.bg)

14-08-2020 13:08 | basketball.bg

Една от най-обичаните баскетболни фигури в България в последните години – Йордан Бозов намери време да се срещне и да нахъса допълнително играчите от националния отбор за юноши до 17-годишна възраст.

 

След кратка лекция той участва и в тренировката на младите ни таланти в „Арена Самоков“.

 

Тимът, воден от Даниел Клечков и Стойо Чолаков се готви в Самоков за новата надпревара на ФИБА -  FIBA U17 Skills Challenge.  

 

Както е известно, най-добрите български състезатели, родени през 2003 г. трябваше да участват в Световното първенство за тази възраст, домакин на което трябваше да е София. Световната епидемия с коронавирус Covid-19 обаче стана причина за отмяната на турнира, както и на всички Европейски първенства за подрастващи. Вместо Мондиала от ФИБА учредиха ново състезание, което виртуално ще покаже способностите на играчите в надпревара по умения.

 

България попадна в една група с Мали, Китай и победителя от квалификациите в Америка.

 

Бозов, който изигра последните няколко сезона на високо ниво в местния Рилски спортист, обяви, че се оттегля от професионалния баскетбол след преждевременния край на сезона тази пролет. Той пое функцията на мениджър на детско-юношеската школа на Рилски спортист.

 

Ето какво каза Бозов на момчетата от националния отбор:

 

„За мен е важно да възпроизведа знанията си. Някои неща са доста по-важни и се открояват Това което бих искам да предам е, че всеки от вас би трябвало да има някаква цел, свързана с баскетбола. Това е много хубаво. Вие имате цел, но е много важен пътят, малките стъпки, постоянството и ежедневните стъпки. Чувал съм много млади играчи да кажат: „Искам да играя в сериозен европейски отбори или в НБА.“ Това е много хубаво – всеки да има такава визия за себе си. Всичко започва с тази цел. По-важното е всекидневната малка стъпчица към тази цел. Тя е свързана с това всеки ден да си в залата. Докато другите спят. Вчера тренирах с едно момче рано. Казах му: Сега другите спят, а ти тренираш. Така в този момент ти се отдалечаваш от другите. Всеки ден трябва да си в залата индивидуално. Това искам да втълпя на младите – трябва много работа, индивидуална. Особено през лятото. Лятото е моментът, в който баскетболистът става по-добър. През сезона има много мачове, много тренировки, но през лятото можете да работите върху собствените си слабости, да подобрявате своята форма, един на един, физическите данни. Всеки ден малко по малко, стъпка по стъпка към целта.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи