Битка за Топ 4 до последно след успех на Черноморец в морското дерби


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
(сн: НБЛ)

15-04-2021 20:47 | BGbasket.com

Черноморец се справи с Черно море като у дома победи с 97:84 и така запази до последния кръг интригата за четвъртото място.


Черноморец играе със Спартак Плевен, но дори и да победи осмия в подреждането, трябва да се надява на загуба на Берое в Самоков, за да е четвърти. Ако Берое победи най-силния тим в НБЛ, Черноморец остава пети, ако спечели срещу Спартак. При поражение и на двата състава ще има тройна въртележка и Черноморец става 4-ти.


Черноморец включи в групата за мача Михаил Капитанов, дни преди 43-я му рожден ден, докато за Черно море освен Александър Милов, Мартин Коцев, този път отсъстваше и центърът Терънс Томпсън. Без центъра играта на варненци бе доста различна и минаваше основно през Георги Боянов, но в първата част бе и доста хаотична и без тактическа дисциплина. Черноморец от своя страна поведе рано и като че ли се успокои в мача. Може би и умората от тежкия мач и загубата от Берое преди три дни направи темпото на домакините по-бавно от обичайното.


Все пак с по-добра борба и отлична стрелба от тройката Черноморец владееше положението и още в първата част опита да дръпне с десетина.


В началото на втория период Черно море се върна в мача и не само изравни, но за момент направи и пълен обрат. Домакините веднага отговориха със серия от 10-0, за да възстановят предимството си, а Константин Коев не спираше да ниже тройки.


Точно преди почивката разликата за първи път стана двуцифрена, а паузата дойде при 49:40.


След подновяването на играта обаче Черноморец разгърна пълната си мощ в атака и само за четири минути и половина вкара 17 точки, за да поведе с цели 22!


В последния му четвърт час мачът се доиграваше, а разликата си стоеше около 20-те точки, без варианти за промяна. Ритъмът спадна в последната част, като време за изява получиха юношите на Черноморец, а в един момент бургазлии заиграха само с български баскетболисти. За финалните 3:41 минути в игра се появи и Михаил Капитанов. Черно море се възползва, за да направи разликата наполовина, но двубоят вече приключваше.


Дабъл-дабъл отчетоха трима от баскетболистите на Васко Евтимов - Коев с 22 точки и 10 борби, Уендел Люис - 18 и 16, а Дианте Болдуин с 15 и 11 асистенции. 23 точки вкара Марвин Смит.


Георги Боянов приключи с 27 точки за Черно море, по 11 реализираха Лъчезар Димитров, получил контузия в последната част, и Мартин Стефанов. По 10 добавиха Веско Георгиев и Пламен Алексиев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2020/2021

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи