Балкан обърна Спартак в здраво дерби в Ботевград


Балкан обърна Спартак в здраво дерби в Ботевград
(сн. balkan-basket.com)
16-10-2021 19:44 | Мария Маринова

Балкан записа втора поредна победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига. В среща, изиграна тази вечер в „Арена Ботевград“, тимът се наложи над Спартак Плевен с 90:81. Двата тима изиграха изключително интересен и оспорван двубой, като домакините изоставаха и с двуцифрена разлика пред първото полувреме, но успяха да направят обрат и да спечелят.

 

Първи официален мач за „зелените“ за сезона записа Станимир Маринов, който се възстановяваше от контузия, но извън групата заради травма остана капитанът Димитър Димитров. В игра за съперника се завърнаха Николай Маринов и Максим Корниенко.

 

В следващия кръг баскетболистите на Небойша Видич гостуват на Берое, докато тези на Александър Дяковски приемат Черно море Тича.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Водени от стартиралия много силно Димитър Маринчешки, гостите бързо взеха предимство в подкошието и започнаха да трупат разлика. Въпреки че той излезе още в средата на частта за две лични нарушения, подемът в играта на Спартак продължи и само за седем минути игра тимът дръпна с двуцифрена разлика при 22:11. Домакините все пак заиграха малко по-добре до края на частта, а след тройка със сирената на Дерик Маркс намалиха за 18:24.

 

На няколко пъти Балкан успяваше да стигне до равенството през втория период, след което обаче гостите отново повеждаха. Три минути и половина преди почивката тимът от Ботевград стигна до пълен обрат след кош на Трейвин Тибодо. Последваха нови размени на водачеството, а на почивката Спартак бе напред с 44:42.

 

След паузата играта продължи да бъде много равностойна, като в повечето време вървеше кош за кош. Най-голямата разлика достигна до 5 точки в полза на „зелените“, които преди заключителната четвърт водеха с 64:61.

 

Балкан обаче стартира решителната част със серия от 8:2 благодарение на три поредни точни стрелби на Калил Дюкс и дръпна със 72:63. Ивко Ивков и Димитър Маринчешки намалиха само на 4 точки, но след това домакините отново увеличиха аванса си и четири минути и половина преди края той за първи път стана двуцифрен при 79:68 след тройка на Дерик Маркс. Спартак не се отказа и продължи да търси нов обрат, но съперникът му удържа предната си до последно. За пет лични нарушения срещата не завършиха Крис Минков и Димитър Маринчешки.

 

Много силен мач за победителите изигра Калил Дюкс, който завърши с 29 точки (6 тройки). Дерик Маркс се включи от пейката с 20 точки. Дабъл-дабъл от 13 точки и 15 борби записа Трейвин Тибодо, 11 точки добави Николай Грозев.

 

За гостите над всички бе Димитър Маринчешки с 22 точки, с 11 е Симеон Илиев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Спартак Плевен
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи