Борбен Рилски спортист с втора загуба във ФИБА Къп


Борбен Рилски спортист с втора загуба във ФИБА Къп
(сн. FIBA.basketball)
20-10-2021 21:51 | BGbasket.com

В здрава битка Рилски спортист отстъпи при гостуването си в Полша на Трефъл Сопот с 81:90 във втория си мач от група В на турнира ФИБА Къп. Самоковци остават без успех след двата си двубоя до тук, а победата бе първа за поляците. В другата среща от групата Киев Баскет постигна втора победа след като надви като гост Апоел Ейлат с 86:78.

Тимът на Людмил Хаджисотиров ще приеме именно Киев Баскет след седмица, на 27-и октомври в „Арена Самоков“, а същия ден Трефъл ще играе в Полша с Апоел Ейлат в другия мач от 3-ия кръг.

 

Павлин Иванов и Ей Джей Хес бяха най-резултатни за Рилски спортист с по 15 точки, като Иванов добави 2 борби и 4 асистенции. Алекс Симеонов завърши с 12 точки и 8 борби, а с 10 точки и 6 борби се отчете Трей Портър.

 

Домакините започнаха агресивно и след серия от 11:0 дръпнаха с 14 точки за 21:7, за да приключат частта при 24:9. Тройка на Мирослав Васов и кош на Джеймс Паджет внесоха импулс в играта на Рилски спортист, но Трефъл поддържаше преднина от над 10 точки до последните 4 минути на полувремето, когато със серия от 7:0 самоковци намалиха до 32:39. Два наказателни удара на Трей Портър свалиха разликата до 5, а с тройка на Алекс Симеонов в последните секунди Рилски спортист изоставаше само с 4 на почивката – 39:43. Българският тим реализира 30 срещу 19 точки за Трефъл през втората четвърт и даде заявка за здрава битка и през второто полувреме.

Последва оспорвана трета част, в която с добра стрелба от далечно разстояние Рилски спортист на три пъти намали изоставането си до 3 точки и в крайна сметка преди последните 10 минути полският състав водеше с 64:60. С третата си тройка Павлин Иванов пак намали разликата до 4 точки по-малко от 2 минути преди края, но въпреки усилията на самоковци домакините не изпуснаха събитията от контрол и записаха първи успех в групата.

 

За Трефъл най-резултатен бе Павел Леончик със 17 точки и 8 борби, а по 16 добавиха Брендън Янг и Дариус Лий Мотeн.

Извън неубедителната първа част носителят на Суперкупата на България бе равностоен на съперника си, но отстъпи в борбата под коша (30-35) и имаше по-слаба стрелба за 2 точки (44.40%-57.80%).

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТРЕФЪЛ СОПОТ - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП, ГРУПА В

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ФИБА КЪП, ГРУПА В

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Трефъл Сопот, ФИБА Къп
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи