Черноморец приключи 2021 еднолично втори след тежко изпитание в Пловдив


Черноморец приключи 2021 еднолично втори след тежко изпитание в Пловдив
29-12-2021 20:59 | BGbasket.com

Черноморец спечели с 91:88 изключително труден и интересен мач като гост на Академик Пловдив в 10-ия кръг от редовния сезон на НБЛ. Отлична игра на домакините не позволи на втория във временното класиране на първенството да се откъсне, а мачът се реши в последните секунди. Така баскетболистите на Васил Евтимов приключват календарната година с 8 победи и 2 загуби единствено зад непобедения лидер Рилски спортист в класирането. Академик претърпя трета поредна загуба, а активът му е 4-6. В първия си мач за 2022 на 5 януари, Черноморец гостува на Шумен, а Академик – на Берое.

 

След отлично начало за Черноморец тимът бързо успя да стигне до двуцифрена преднина за 16:6. Домакините обаче върнаха отлична втора част, в която намалиха изоставането си и след като я спечелиха, стигнаха до 42:45 на почивката.

 

След почивката на моменти водачеството се смени, а Академик играеше стабилно и не позволи на съперникът, който водеше през повечето време, да натрупа преднина. След 30 минути игра разликата беше само 5 точки в полза на бургазлии, а най-интересните моменти от мача тепърва предстояха.

 

Темпото се запази до самия край на мача, когато Академик отново настигна Черноморец, а след няколко отлични защити и борба в нападение пловдивчани стигнаха до равенство при 88:88 и 18 секунди до края. Притежанието бе за гостите, като Васил Бачев извърши нарушение срещу Евгени Хаджирусев, а гардът на бургазлии не сбърка два пъти от наказателната линия за 90:88. В последната си атака Академик имаше трудности още при вкарването на топката в игра, след което Васил Бачев стреля от трудна позиция, а Николай Николов извърши нарушение при борбата. След един успешен наказателен удар за гостите разликата стана три точки, а в края Николай Титков не успя от тройката и мачът приключи.

 

Уендел Люис записа 27 точки и 9 борби за победителите, Георги Боянов се включи отлично с 19 точки и 10 борби, а с 14 точки и 11 асистенции се отчете Евгени Хаджирусев.

 

За Академик 24 точки регистрира Васил Бачев, а с 20 плюс 9 асистенции се включи Николай Титков.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ПЛОВДИВ - ЧЕРНОМОРЕЦ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Пловдив, Черноморец, НБЛ - мъже
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи