Даниел Клечков: Играчите показаха отношение вътре на терена


Даниел Клечков: Играчите показаха отношение вътре на терена
(сн. НБЛ)
09-03-2022 13:06 | nbl.basketball.bg

Старши треньорът на Черно море Тича Даниел Клечков бе доволен от представянето на отбора си срещу Левски, въпреки загубата. Ето какво сподели той след мача:

 

"Видях старание, изключвам първите, мисля, че три минути бяха или две и нещо. През останалата част видях всички да се стараят, особено в защита, целият отбор се постара да играе максимално добре. Играхме мъжката, играхме твърдо, на моменти мисля, че сваличме на 9 точки разлика. Нямам статистика пред мен и не мога да бъда точен, но въпреки загубата с 20 точки, аз съм доволен, защото показаха отношение вътре на терена.

 

Да, миналия път акцентирахме върху това, че никой не иска да пази и много лесно ни минаваха едно на едно, сега беше малко по-различно. Дори да са ни минавали, имаше голямо старание и всеки гледаше да помага на другия. Това искам да виждам от тях. Играхме на прилична скорост. Е, класите са различни между двата отбора и може би това е разликата в момента."

Капитанът на Черно море Тича Веселин Георгиев също сподели мнението си за мача:

"Това е пътят, но трябва постояннство. Постоянно трябва да се опитваме да сме толкова агресивни и мисля, че нещата ще се получат най-вече за младите играчи, за да се развиват както трябва. Със сигурност има израстване при най-младите в сравнение с миналата година, според мен. Най-важното е да има постоянство от всички - няма стари, няма млади.

 

Знам, че е трудно да се поддържа едно и също ниво постоянно в лигата, предвид това, че сме и най-младият отбор и грешките и загубите, които се трупат, малко или много оказват психологическо влияние на нашия отбор. Но, ако играем така, с такава агресия, рано или късно нещата ще се получат.

 

Като изключим първите няколко минути на мача съм доволен. Левски е класен отбор, движат добре топката, имаха много отворени шутове, които съумяха да вкарат. Притиснаха ни в определени моменти и в защита, направихме някои елементарни грешки, но аз съм доволен най-вече от желанието ни в защита."

 

- Подкрепете ни и като се абонирате за канала ни в YouTube


 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Даниел Клечков
BGbasket.com има нужда от Вас, за да продължи да съществува

Подкрепете BGbasket.com


Comments
betway
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи