Балкан се върна на победния път в НБЛ


Балкан се върна на победния път в НБЛ
(сн. НБЛ)
05-04-2022 20:58 | BGbasket.com

Балкан се върна на победния път в Националната баскетболна лига. В среща, изиграна тази вечер в зала „Христо Борисов“ във Варна, тимът надви Черно море Тича с 84:72.

 

Баскетболистите на Небойша Видич водеха почти през целия мач, натрупаха голяма разлика едва през последната част, а през повечето време младият състав на Даниел Клечков бе само на няколко точки от своя съперник.

 

След тази среща Балкан е с баланс 18-5 на второто място във временното класиране. В следващия кръг за тима предстои дерби с Рилски спортист в Самоков, но преди в петък приема ТФТ в последен мач от груповата фаза на Балканската лига. Черно море Тича остава последен с 1-21, като ще има визита на Академик в Пловдив.

 

Мартин Йорданов вкара първите 4 точки за домакините, след което обаче съперникът им отвърна със серия от 11:1 и излезе напред в резултата. „Моряците“ на два пъти успяваха да се доближат само на точка, но Балкан бъркаше по-рядко, възползва се от предимството си в подкошието и след първата част бе напред с 28:20.

 

Кош на Илиян Пищиков в началото на втория период направи разликата двуцифрена за първи път в мача. В следващите минути и двата тима правеха доста грешки, което се отрази и на резултатността. „Зелените“ обаче поддържаха разлика от около 10 точки и на почивката се оттеглиха при 46:37 в своя полза.

 

След размяна на кошове на старта на второто полувреме, варненци направиха няколко успешни атаки и се доближиха само на 5 от своя опонент – 47:52. Две точни стрелби на Дерик Маркс обаче отново направиха разликата двуцифрена, а преди последната четвърт отборът от Ботевград бе напред с най-големия аванс в своя полза до момента – 67:53.

 

Разликата в полза на Балкан достигна 19 точки в началото на последната част. Тимът нямаше проблем да задържи водачеството си и да спечели, въпреки че домакините заличиха част от пасива си.

 

Небойша Видич завъртя целия си състав в игра. Най-резултатни с по 16 точки бяха Крисчън Джоунс и Амад Рори (7 асистенции), а 15 точки добави Дерик Маркс.

 

Мартин Йорданов бе над всички със 17 точки за Черно море. Мартин Коцев реализира 11, с 10 е Веселин Георгиев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2021/2022

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Балкан
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи