Юношите на Академик до 16 години ще участват на турнир в Италия


Юношите на Академик до 16 години ще участват на турнир в Италия
(сн. facebook.com/plovdivbb)
22-04-2022 16:03 | BGbasket.com

Юношеският тим на Академик Пловдив до 16 години бе поканен за участва в 14-ото издание на престижния турнир в памет на Клаудио Папини в Италия, който ще се проведе в рамките на 5 дни в град Римини и региона. Участие ще вземат над 100 отбора, във възрастови групи до 10, 12, 13, 14, 15 и 16 години - момчета и момичета. Поканата дойде благодарение спортния директор на Академик Тина Димитрова, която прекара 10 години от своята треньорска кариера в Римини и остави голяма следа и много добри приятели и колеги, пишат от лагера на Академик Пловдив.

 

Водени от нея, главния треньор на школата Асен Николов и треньора Йордан Иванов, юношите на Академик пристигнаха снощи в Болоня, където бяха посрещнати от организаторите на турнира. Във възрастова група до 16 години участниците са разделени в 2 лиги, съответно Gold (12 отбора) и Silver (6 отбора). Академик U16 бе поставен в по-силната лига Gold, група A. Първите три дни ще де играят мачовете от групата, а после следват полуфинал и финал.

 

Пловдивският клуб е подготвил подаръци за своите съперници - ранички с логото на отбора. Организаторите са се погрижили и за свободното време на участниците, като в програмата са включени обиколки на Римини и Сан Марино.

 

От Академик Пловдив изказаха благодарности на Анадолу Ефес и г-н Мустафа Мехмедов, които направиха пътуването на тима възможно.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Пловдив U16
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи