ЦСКА триумфира с титлата в ББЛ А група


ЦСКА триумфира с титлата в ББЛ А група
(сн. ББЛ)
12-06-2022 20:02 | BGbasket.com

ЦСКА е шампион в ББЛ А група за сезон 2021/2022. Тимът триумфира с титлата в първенството за първи път, след като на финала днес в столичната зала „Триадица“ се наложи над Шумен -2 със 79:62.

 

По-рано днес бронзовите медали бяха спечелени от Миньор 2015.

 

Столичният тим поведе с 9:1 на старта на мача, но въпреки че първият кош от игра за гостите дойде близо четири минути след началото, след първата част те обърнаха за 22:21. И двата тима правеха много пропуски, особено от тройката, но ЦСКА се възползва от повечето грешки на съперника и на почивката отново бе напред, този път при 35:30.

 

Баскетболистите на Христо Ценов започнаха много силно второто полувреме и бързо дръпнаха с двуцифрена разлика, а последната част започна при 53:43 в тяхна полза. До края Шумен -2 така и не успя да застраши сериозно преднината на опонента си, а в края „червените“ направиха успеха си още по-изразителен.

 

Димитър Генов бе най-резултатен за победителите с 23 точки, като овладя и 8 борби. Асен Попов записа дабъл-дабъл от 12 точки и 12 борби, а по 10 точки вкараха Виктор Гергов и Владимир Нанкински.

 

За съперника и в този мач имаше играчи от първия отбор. Над всички бе Виктор Серафимов с 24 точки. Милош Чойбашич завърши с 10 точки и 17 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА - ШУМЕН -2

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ББЛ
Comments
Other News
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи