Барчовски: Стоим добре в мъжката част и трагично, да не кажа катастрофално, в женската


Барчовски: Стоим добре в мъжката част и трагично, да не кажа катастрофално, в женската
(сн. БФБ)
14-09-2023 10:27 | Мария Маринова

Треньорската комисия ще инициира дебат за бъдещето на женския баскетбол. Това разкри пред BGbasket.com нейният председател Росен Барчовски след поредното заседание на членовете й. По думите му, ако скоро не се вземат мерки, има риск този спорт да изчезне у нас.

 

„Имахме Треньорска комисия и бяха представени отчети на треньорите на националните отбори при подрастващите. Основното заключение е, че стоим доста добре в мъжката част и много тревожно, трагично, да не кажа катастрофално в женската“, заяви Барчовски.

 

„В мъжката част има какво да се прави, но смятам да инициираме един дебат, който да започне от Треньорската комисия, за това какво да правим с женския баскетбол, защото там нещата са много, много зле в перспектива. Ако още малко чакаме и стоим, ще изчезне може би един от най-успешните ни колективни спортове в годините. В мъжката ни част не са толкова цъфнали и вързали нещата, но не са толкова трагични“, добави той.

 

През лятото националният ни отбор за момчета U16 спечели сребърните медали в Дивизия B, но нито един друг тим при подрастващите не успя да завоюва място в елита.

 

В женското направление пък най-предното класиране е осма позиция в Дивизия B при девойките U18, която е №24 в Европа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Росен Барчовски
Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи