Васил Евтимов: Виждам добри неща, но има още много работа


Васил Евтимов: Виждам добри неща, но има още много работа
25-09-2023 21:08 | БТА

"Единственото положително е, че двата отбора изглеждаха по-добре отколкото от преди една седмица", коментира старши треньорът на  Черноморец Васил Евтимов след победата над Левски със 72:70 в контролна среща в София.

 

"Твърде е рано да се правят анализи. И двата отбора започнахме подготовка много късно, така че на този етап ми е трудно да направя анализ. Но наистина полезна контрола, защото искам да играем мачове. Ние след 9-10 дни имаме мач в Европа. На този етап не мога да кажа дали сме готови или не. Трудна задача, но утре е играем още една контрола срещу ЦСКА. Надявам се да играем все по-добре с всеки изминал мач, но лошото е, че имаме само още една контрола. Нямаме много време", коментира още Евтимов.

 

"Да, виждам добри сигнали. В момента аз наистина ги бутам да тичат и да влезем във формата, в която аз искам да бъдем. В момента се правят много тактически грешки, но това на този етап е нормално. Ние тренираме от 10 дни в пълен състав. Христо Захариев има лека контузия, той ще отсъства в следващите 2-3 дни, така че след като се завърне трябва да се напасне с другите. Виждам хубави неща, но има още страшно, страшно много работа да се свърши, защото не трябва да забравяме, че ние сме нов отбор", продължи наставникът на бургазлии.

 

Попитан за съперниците в квалификациите на турнира за Купата на ФИБА Европа -  финландския Катая Баскет и шведския Борос Баскет, Васил Евтимов отговори: "На този етап не съм ги следил. Исках да минат контролите и от утре вече с Мишо Капитанов се насочваме към двата отбора. Ще наблегнем повече върху първия тим (Катая Баскет на 3 октомври), защото искаме да спечелим. Една от причините да привлеча играчи от Швеция в лицето на Ладейриън Грифин и Травис Макконико е това, че те са играли в двете държави и мисля, че това ще бъде голям бонус за нас. За мен беше важно да имам състезатели, които са играли срещу тези отбори и се надявам да се класираме. Селекцията на този етап е такава, а по-нататък нищо не се знае. С нетърпение чакам включването на Христо Захариев, много съм щастлив, че е при нас."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи