България ще участва в Европейската отборна купа


България ще участва в Европейската отборна купа
(сн. БФБ)
26-09-2023 11:53 | BGbasket.com

България ще вземе участие в 3х3 турнир в Братислава, Словакия, в периода 26-28 септември. Състезанието е част от проекта European Team Cup (Европейска отборна купа) за младежи до 25 години, в който партньор е и Българската федерация по баскетбол.

Страната ни ще бъде представена от отбор при момичетата в състав Мина Василева, Валентина Веселинова, Ема Динчева и Елена Драгоева. Те попаднаха в група B, където ще имат за съперници Испания, Румъния, Австрия и Италия. В група А са тимовете на Унгария, Турция, Словакия, Естония и Словения.

Играе се във формат всеки срещу всеки. Първите четири отбора от всяка група ще се класират за четвъртфиналите, където предстоят директни елиминации. Двубоите ще бъдат предавани пряко ТУК.

Основната цел на European Team Cup е да насърчи участието в спорт и физическа активност и да популяризира ползите за здравето от мини футбол, баскетбол 3x3 и плажен волейбол сред младежите в тази възраст.

Фокусът пада и върху социалната отговорност и насърчаването на участниците да допринасят активно за своите общности. Предлага им се възможността да участват в смислени доброволчески дейности, които решават социални проблеми и водят до положителна промяна.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: 3х3
Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи