Нова изненада за Берое! Тимът остава без старши треньор


Нова изненада за Берое! Тимът остава без старши треньор
(сн. НБЛ)
10-11-2023 15:38 | BGbasket.com

Поредна изненада сполетя отбора на Берое. Тимът остана без старши треньора си Никола Василев. Причината за това е, че той ще продължи треньорската си кариера в елита на Литва. Василев ще е новият наставник на Мажейкяй, където ще остане до края на сезон 2023/2024.

 

Треньорът бе начело на състава от Стара Загора от началото на октомври, когато замени на поста Бойко Миленков. Той изведе тима до баланс от 2-3 и се намира на седмо място в класирането на НБЛ. 

 

За Берое предстои двубой срещу Академик Пловдив на 12 ноември (неделя), като все още не е ясно кой ще води тимът по време на срещата.

 

 

Никола Василев е роден на 6 март, 1984 г. Работил е с различни национални формации при подрастващите в родината си Северна Македония – както като старши треньор, така и като помощник. През лятото печели сребърен медал с отбора за младежи до 20 години на Европейското първенство в Дивизия B в Скопие.

 

Работил е в литовския Дзукия Алитус, има стаж и като асистент в Лиетувос Ритас, а като асистент е бил още в щабове на отбори от Бахрейн и Иран.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Никола Василев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи