Стартира програма за менторство на жените треньори и съдии


Стартира програма за менторство на жените треньори и съдии
20-11-2023 18:32 | BGbasket.com

Българската федерация по баскетбол продължава участието си в проекта "PROMISE" по програма "Еразъм +" . Той стартира през януари 2023 г. и ще продължи до юни 2025 г., като има за основна цел да се справи със ситуацията на неравенство и полова дискриминация, които все още се наблюдават в света на баскетбола.

С предвидените дейности проектът цели да насърчи по-голямото включване и участие на момичета и жени в баскетбола на всички нива, както и да премахне отрицателните стереотипи, които ни заобикалят ежедневно.

След като през месец май БФБаскетбол проведе много интересни и полезни дискусии по темата с шест фокус групи, съставени предимно от жени - състезатели, треньори, съдии, баскетболни мениджъри, спортни журналисти и служители на федерацията, сега предстои „Програмата за менторство". Тя е насочена към жените треньори и съдии, които имат желание и намерение да продължат обучението си и да се развиват като професионалисти в света на баскетбола.

В продължение на шест месеца те ще имат възможност да се обучават и, в някои случаи, да имат ментор в лицето на жена професионалист с експертиза и опит, която ще ги наблюдава и подкрепя според техните нужди, въпроси и съмнения, засилвайки способностите им и предоставяйки им качествени идеи.

Ментори на треньорите ще бъдат Таня Гатева - старши треньор на националния отбор на България за жени, и Албена Брънзова - директор спортно-техническа подготовка към БФБаскетбол. Ментор на жените съдии ще бъде Татяна Вълчева, опитен и утвърден съдия в НБЛ.

Планира се в дейностите по програмата да се включат минимум 10 жени съдии и 20 жени треньори.

Менторите предлагат всички заинтересувани жени - треньори и съдии, да се включат в информационна онлайн среща по Zoom в петък, 24 ноември от 21:00 ч. и да пишат на следните мейли:

За треньори: abranzova@basketball.bg.

За съдии: mtatiana@abv.bg

Линк за срещата по Zoom: https://us06web.zoom.us/j/83641586271?pwd=aRsNFBf5DMqhyIbFqvf5zX0w1Q7cwF.1

Партньорите на БФБаскетбол по проекта са Каталунската баскетболна федерация, Косовска баскетболна федерация, Баскетболната федерация на Ирландия, Португалска баскетболна федерация, Университет "Рамон Лул" (Барселона) и Баскетболна федерация на Нувел-Аквитания, Франция.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БФБ
Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи