Георги Младенов: Всеки мач за нас е финал


Георги Младенов: Всеки мач за нас е финал
(сн. НБЛ)
02-12-2023 20:24 | Деляна Кадиева

Старши треньорът на Миньор 2015 Георги Младенов сподели мнението си след победата на неговия тим срещу Левски в столичната зала „Триадица“:

 

„Трябваше да бъдем толкова агресивни, защото в състава на Левски има много петима и опитни играчи. Нормално е, няма как да издържат 40 минути при такава агресия. Поздравявам ги. Независимо че победихме, Левски е отбор, който наистина заслужава уважение за това, което правят и независимо че имат пет поредни загуби, са отбор, с който всеки трябва да се съобразява.

 

Левски изпълниха много повече фалове от нас, близо двойно повече, но играта беше на фалове, нямаше начин. Не може да оставим нито Асен, Голди или друг от тях да вкара тройка и да се върнат в мача. Така че беше игра на нерви. Много сериозен мач, много тежък и много важен за нас. Абстрахирам се от това, че ни трябва за класиране и съм си поставил пред себе си и пред щаба ми цел да влезем в плейофите. Това не променя нищо, но когато имаш такива победи срещу такъв сериозен противник с име, по друг начин влизаш в тренировъчния процес, гради се отбор и вярваш на това, което се говори по време на тренировки, на таймаути, в съблекалнята и на мачовете.

 

Благодаря на момчетата. Независимо че падахме със 7 точки, се върнахме и спечелихме един наистина много важен за нас мач – и като точки, и като психология.

 

Целите винаги се променят, апетитът идва с яденето, то е ясно. Ние обаче имаме цел да градим отбор, а къде ще завършим тази година, няма никакво значение. Важното е всички тези момчета, които дойдоха от Ботевград от мача им да гледат нашия мач, да растат и да вървят нагоре, за да имаме в нашата школа играчи, с които след време да попълваме отбора. А и отбор не се гради със загуби. Ако имаш 15 поредни, как се гради отбор, как е самочувствието на играчите, как ще са в тренировъчния процес и как ще се раздават на мача? Тук става въпрос и за финанси. Кой спонсор ще дойде и ще каже – Миньор е много добър отбор, но загуби 15 мача. Много несериозно звучи, така че това също е важно.

 

Доволен съм много от характера, който показахме, защото втори път се връщаме в такъв мач. Изпускаме шансовете си, и в Ямбол играхме добре – много сериозен и опитен отбор също. Днешният мач е важен за нас, не само като класиране, а и като психология. Следващият ще е още по-важен. Всеки мач за нас е финал, така че тази година ще играем около 20 финала и повече.

 

Подкрепата от публиката помага. Това ни липсва на нас. Ние все още нямаме зала. Надявам се около Коледа или в началото на новата година да може да приемаме отборите и в нашата зала, защото хората са зажаднели за баскетбол."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Миньор 2015, Георги Младенов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи