Грандиозният баскетболен турнир PULSE KIDS BASKET събра стотици деца


Грандиозният баскетболен турнир PULSE KIDS BASKET събра стотици деца
04-12-2023 16:01 | BGbasket.com

Много усмивки, баскетболни емоции и подаръци съпътстваха първото издание на PULSE KIDS BASKET. Това е гаранция, че спортът и активният начин на живот са част от ежедневието на все повече българи. Отношението към спорта, както и възпитанието, започват от семейството и трябва да бъдат насърчавани всеки ден.

 

Събитието се проведе в залата на ЦСКА и бе насочено към деца, родени през 2016 година. Включиха се шест отбора, като всеки изигра по два мача. Традиционно при тази възраст резултатите не се брояха, а се търсеше единствено радостта от баскетбола за най-малките и техните не по-малко емоционални родители.

 

 

В празника се включиха отборите на ЦСКА, Левски, Sofia Eagles, Славия, Локомотив София и БУБА. Над 100 деца взеха участие и показаха какво са научили през лятото, тъй като повечето от тях са започнали да тренират едва преди няколко месеца. Не липсваха хъс, оспорвани мачове и красиви изпълнения. Черешката на тортата бе първото вечно дерби за малчуганите от ЦСКА и Левски, които оставиха страхотни впечатления със своята страст за победа и любов към баскетбола.

 

 

Всички малки баскетболисти получиха подаръци от партньорите на турнира – Pulse, Pulse Kids, Pulse Gym Shop, Nitrotiger и Sport Vision. В награждаването се включиха президентът на ЦСКА Роберт Гергов, директорът на Pulse Kids Ясен Иванов, треньорите Георги Давидов и Даниел Клечков, както и лидерът на мъжкия тим на "червените" Георги Боянов.

 

 

Подобни събития са изключително важни за изграждането на спортен дух, дисциплина и спортсменство от ранна възраст. Когато децата са активни и подходът към тях е правилен, това гарантира професионалното и личностното им израстване.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи