Димитър Димитров: Имаме още пет мача, в които да покажем, че не сме тук случайно


Димитър Димитров: Имаме още пет мача, в които да покажем, че не сме тук случайно
(сн. FIBA.basketball)
06-12-2023 21:40 | Мария Маринова

Капитанът на Балкан Димитър Димитров смята, че липсата на енергия в началото е допринесла за тежката загуба от Порто на старта на втория етап във ФИБА Къп. Ето какво сподели още той след двубоя в „Арена Ботевград“:

 

„Влязохме в мача доста заспало, без никаква енергия. Те вкараха доста трудни стрелби, но това не може да е оправдание за липсата ни на енергия. Надявам се това да е най-тежката ни загуба във ФИБА Къп. Имаме още пет мача, в които трябва да покажем, че не сме тук случайно.

 

Имаме нов играч, надяваме се той да ни помогне в ротацията и да вземе малко от тежестта в нападение и защита. Нямаме право да излизаме по този начин - очевидно сме в дупка и се надявам да излезем възможно най-скоро от нея.

 

Ако знаех какъв е проблемът, щях да съм го решил генерално. Със сигурност вече има натрупана умора, но това не е оправдание. Всички сме дошли тук да играем баскетбол и няма нищо по-хубаво от това да играем по два мача на седмица. Трябва да се направи доста сериозен анализ и да се види къде са ни грешките и да излезем възможно най-скоро от тази дупка.

 

За нас няма да има лек мач до края на годината в първенството. Силите са изравнени и всеки бие всеки. Мисля, че вече си изгърмяхме загубите, които можехме да допуснем, така че всеки мач оттук нататък е на живот и смърт. Надявам се да си вземем поука по възможно най-добрия начин.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан, Димитър Димитров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи