Росен Барчовски: Трябва да излезем без страх и да бъдем с големи сърца срещу Германия


Росен Барчовски: Трябва да излезем без страх и да бъдем с големи сърца срещу Германия
(сн. БФБ, архив)
24-02-2024 19:52 | Мария Маринова

Селекционерът на мъжкия национален отбор на България Росен Барчовски се надява тимът ни да излезе без страх в предстоящия мач срещу световния шампион Германия. Двубоят е в неделя от 17:00 часа в „Арена Ботевград“ и е втори за тима ни в европейските квалификации след гостуването на Швеция, загубено от „лъвовете“.

 

Ето какво още сподели наставникът след днешната тренировка на отбора:

 

„Самото име на Германия е достатъчна мотивация. Ще излезем пределно мотивирани с огромни желание да се докажем. Освен това идваме от загуба, която е ненормално висока като точкова разлика и оттам имаме да компенсираме, така че смятам, че като желание и енергия ще бъдем на 100%. Така мисля и така се надявам.

 

Понякога загубата влияе върху самочувствието, само че помага за корекции и да си кажем нещата малко по-точно и ясно в очите. Специално за българската психология опитът ми показва, че това е по-добре. Когато много се вдигнем във въздуха и не се критикуваме, а само се поздравяваме, е по-лошо. Имахме възможност малко да се понакараме.

 

Има неща, които може да коригираме. Някои са обективни като физика, но други можем да оправим, надявам се утре това нещо да се случи, въпреки че противникът е доста по-класен. Повечето ни слабости в Швеция бяха в нападение.

 

Иванов и Милър-Макинтайър до последно под въпрос за Германия

 

Ключовото срещу Германия ще бъде да излезем много храбро, много смело и без страх, да бъдем биткаджии с големи сърца и хладнокръвни. Най-важни са психологията, желанието и неприримостта. Баскетболните неща са на втори план.

 

Очаквам пълна зала и се надявам да е така. Призовавам хората да дойдат – разбира се, заради световния шампион и заради баскетбола, но най-вече заради България. Все пак това е националният отбор."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евробаскет 2025, България, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи