Филип Виденов: България трябва да се бори за домакинство на Евробаскет 2029


Филип Виденов: България трябва да се бори за домакинство на Евробаскет 2029
28-02-2024 10:15 | dsport.bg

Изпълнителният директор на Българската федерация по баскетбол Филип Видено заяви, че България ще се бори за домакинство на група на Евробаскет 2029.

 

„Честита победа на всички българи. Страхотна радост ни доставиха тези момчета. Никога не се забравя, когато си победил настоящ световен шампион. Надявам се да я използваме по най-добрия начин и да промотираме спорта като цяло“, сподели Виденов пред dsport.

 

„Да се види защо хората трябва да продължат и да започнат да посещават мачовете на националния отбор. Цяла Европа говори за този успех.“

 

„Всеки успех е бонус. Мисля, че хората са зажаднели за спортни събития, особено за националните отбори. Ще сепостараем по най-добрия начин да продължим тази еуфория, колкото се може по-дълго време“, добави той.

 

„Мисля, че следващото първенство през 2029 година можев да сме домакини на група или просто да сме част от организацията. Имаше вариант да вземем група за женското Европейско първенство. Има го заложено в плана на федерацията за следващите четири години. Сигурен съм, че държавата ще ни подкрепи, както ММС ни подкрепя доста в последно време. Това е една от големите ни цели. Надявам се 2029 година да сме домакини на група на Европейското първенство“, каза още Виденов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи