Любомир Киров: Вярвам на всички играчи


Любомир Киров: Вярвам на всички играчи
(сн. НБЛ)
14-04-2024 16:45 | Веселин Михайлов

Рилски спортист остана на крачка от това да подхване положителна серия в Топ 6 на Sesame НБЛ и да се бетонира окончателно на второто място в редовния сезон „Скиорите“ отстъпиха пред Спартак Плевен с 81:85 в зала „Балканстрой“. Наставникът Любомир Киров сподели, че не се притеснява от това, че Рилецо загуби няколко мача по драматичен начин и че вярва на всички свои баскетболисти.

 

Не само със Спартак ни върви на драми, но през този сезон нещата са много равностойни, което е много хубаво и малки моменти решават мачовете. Видяхте, че при равен резултат загубихме една ничия топка, от която домакините вкараха тройка. Преди това загубихме три борби в нападение след наши добри защити. Играем супер в дефанзивен план и там се реши мачът. Вкараха ни 20 точки от втори шанс след борби в нападение или изгубени топки. Това беше основният проблем днес, не виждам друг. Да, можем да отбележим няколко лоши атаки, но основно беше играта в защита и то при блокирането.“

 

Да, случват се тези неща, свързани с микроситуациите. Надявам се това да не се случва по време на плейофите, защото имаме доста опит в състава и не трябва да го позволяваме това нещо. Не мисля, че трябва да ни притеснява, ще си направим анализите къде сме сбъркали и какво трябва да подобрим. Ние ще бъдем максимално готови след края на редовния сезон. И преди съм казвал, че няма никакво значение дали стартираш или влизаш от пейката, разчита се на всички. Аз вярвам на всички играчи, те могат да играят баскетбол и ще го покажат, когато започнат плейофите“, каза още треньорът.

 

Срещите от Първата шестица помагат на Рилски да бъде по-подготвен за най-важната част от сезона, но с този регламент е много тежко, защото ни се паднаха шест поредни гостувания, което е много тежко. Все пак говорим за Топ 6 и е много равностойно. Когато загубиш няколко двубоя като гост, има напрежение. Тази система не трябва да се провежда по този начин, това е лично мое мнение.

 

Не ми дава спокойствие това, че следващият мач ще бъде в нашата зала, защото след нашето завръщане ще бъдем като гости. Ние не сме играли в Самоков от 10 март, имаме да спечелим 2 мача там, да затвърдим второто място и да бъдем готови за плейофите, за да влезем с самочувствие. Ще имаме време да тренираме през следващата седмица.

 

Да, искам повече като треньор в дебютния ми сезон начело на отбора. Всеки треньор го иска, малко не ни достигна да завършим на първо място в редовния сезон, но аз отдавна съм Рилски. Имахме два сезона, в които приключихме на върха преди началото на плейофите. Не беше на късмет, така че сега се надявам да е и да сме по-мотивирани, ако приключим на втората позиция“, заяви Киров.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Любомир Киров, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи