Венцислав Гечев: Женският баскетбол си остава винаги по-ниска топка


Венцислав Гечев: Женският баскетбол си остава винаги по-ниска топка
(сн. Тони Тончев, Viasport.bg)
18-04-2024 18:13 | BGbasket.com

Треньорът на баскетболен клуб Черно море Одесос Венцислав Гечев изрази несъгласието си с програмата в женското направление от държавното първенство на подрастващи. Той се свърза с BGbasket.com с писмо, което публикуваме без авторска намеса.

 

УВАЖАЕМИ ПРИЯТЕЛИ НА БАСКЕТБОЛА,

 

Всички които се интересуват от този прекрасен спорт четат за промените, които се правят в мъжката час – подрастващи и сезам НБЛ само и само Купа България и финал ДП да приключат до края на м. април, за което се радвам, че има разбирателство и взаимни отстъпки.

 

А какво става в жени – подрастващи?

 

С писмо от 05.04.2024 г. СТК предлага дати, в които Купа България и ДП да приключат до края на м. април, но изведнъж някой решава, че Купа България ще е на 27 и 28.04.2024 г., а от вчера на 30.04 и 01.05.2024 г., а финалът на ДП на 8 -12 май. Изненада няма, защото женския баскетбол си остава винаги по-ниска топка и 96 девойки – абитуриентки ще бъдат лишени от изпращане, практика, фотосесия, успешно завършване на учебната година, а на 17.05 – най-важният им изпит за бъдещото им реализиране.

 

Уважаеми ръководители на СТК – веднъж в живота си, си абитуриент, веднъж се брои 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, това са последните им ученически дни, последна седмица учение, за последен път сядаш на чина, който ти е носил много емоции, радости и неволи, а ти трябва да играеш на финали от 8 до 12 май.

 

 

Мисля, че има време да се поправят нещата и абитуриентките баскетболистки да съчетаят играта с учението, така, че едното да не пречи на другото. Може всичко да стане, когато се прави компромис в името на децата. Сега времената са други, всеки има различни приоритети – и за това нека щастието и радостта от училище и баскетбола се съчетаят и всички да бъдат доволни.

 

Нека има програма след 3 или 4 или 5 мач за I-во място в „А“ група жени, а именно ДП да завърши до края на април, а Купа България на 7, 8 май, с това са съгласни и треньорите на Локомотив – София, Левски – София, Дунав – Русе и Светкавица – Търговище, защото това е първенство за девойки, а не за жени.

 

Щом има желание всичко може.

 

С УВАЖЕНИЕ,

ВЕНЦЕСЛАВ ГЕЧЕВ – ПОЛОВИН ВЕК ТРЕНЬОР В ЖЕНСКО И МЪЖКО НАПРАВЛЕНИЕ НА ТОЗИ ВЕЛИК СПОРТ БАСКЕТБОЛ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи