Георги Младенов: Не можем да бъдем мачкани през цялото време, уважението е нула


Георги Младенов: Не можем да бъдем мачкани през цялото време, уважението е нула
23-04-2024 23:45 | Мария Маринова

Старши треньорът на Миньор Перник Георги Младенов обърна внимание на много важен аспект от родния баскетбол - липсата на уважение.

 

Той говори след загубата от Левски, дошла за трети пореден път с една точка, разочарован и от съдийството, и от отношението по време на първия сезон обратно в елита за перничани.

 

Сезонът за Миньор приключи, а Младенов въпреки разочарованието разкри, че предстоят разговори за новия сезон, който ще бъде много по-различен като класа за тима от Перник.

 

"Не е липса на късмет, не искам да влизам в детайли, защото аз ще си понеса после последствията. Момчетата се бориха до края и не ни се даде шанс да победим. За нас всеки мач е от значение. Доволен съм от момчетата, доволен съм от Денис (Григоров), който на 16 години бе за първи път в основна петица и в него има бъдеще, и той ще е един от играчите в ростера ни догодина.

 

Когато имаш хоби, си плащаш за това хоби, когато искаш да станеш ловец или рибар, си купуваш пушка или такъми. Не мога да плащам с нервите си за хобито на други хора, за това, че има безхаберни хора.

 

Мислим за напред, но при нещата, които се случва, може да спрем. Не може един отбор, който се завръща в НБЛ след 35 години, да бъде мачкан през цялото време. Да, имаме грешки на израстването, но вместо да ни се отбележат пропуските, веднага почват с шамарите зад врата. И започвам да си мисля, че това е насочено към мен. Точно против мен.

 

Ние не искаме някой да ни помага, искаме само равен старт. Не може за едни майка, за други мащеха. Няма да говоря повече глупости, защото пак ще ме накажат. И дори няма да ми кажат, че съм наказан. Дори серийният убиец Чикатило, и той има право да говори. И когато те наказват, поне могат да те извикат и да те попитат.

 

Не лош сезон за Миньор. Стабилизиране на клуба бе целта. Догодина целите ще са други, съответно и финансите, и състава. Ще имаме скоро разговори с кмета на общината, който наистина много подкрепя отбора, и нещата ще бъдат на съвсем друго ниво.

 

Не усещах уважение в този първи сезон в НБЛ. Мога да кажа, че един дежурен представител ми каза след мач - Какво се напъвате, вас не ви броят за живи... - какво уважение да усетя. От кого, като уважението е нула?! Че съм дал 50 години от живота си за баскетбол. Представете си другите какво мислят.

 

В живота има равновесие, не може през цялото време ние да сме виновните. Славата на Перник отдавна мина, с винкелите. Ние искаме да развием клуб, имаме школа, която работи перфектно. Но кой ще дава пари, когато постоянно някой се подиграва с нас. Хората, които опитват да дават пари и да правят нещо за спорта, тях трябва да уважавате. Те са малко. Догодина ще останем 8 отбора. Тогава няма кой да ни премести от плейофите. Знам какво ще се случи, Дисциплинарна комисия, и веднага ме наказват. Искам само равен старт."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи