Радостина Христова: Опитът е нещо, което не губи форма


Радостина Христова: Опитът е нещо, което не губи форма
(сн. БФБ)
25-04-2024 17:23 | Деляна Кадиева

Берое Стара Загора извоюва шанпионската титла за четвърта поредна година в женската А група, а центърът Радостина Христова помогна на тима си, за да стане това факт. Пред BGbasket.com тя сподели емоциите след драматичната победа над отбора на Монтана 2003, както и за предизвикателствата с бременността и възстановявянето след нея.

 

"Радвам се, че имам възможност да съм част от този отбор и колкото и титли да печеля с него, всяка следваща е все по-сладка. Безкрайно сме благодарни и на вярната публика, която ни помогна днес. Винаги да защитаваш е по-трудно от това да се бориш да я вземеш. Поне опитът ми това показва."

 

"Купата на България за жалост не остана при нас, но тази титла за мен лично значи най-много от всички, които съм имала досега. Емоциите бушуват и в най-опитните състезатели. Просто при нас по-лесно се прикриват и контролират, за да помогнем на отбора си максимално."

 

"Не са ни минавали такива мисли за притеснение, защото прекалено много работихме и бяхме готови на всяка цена да се поздравим с успех. Не мислехме само че ще е толкова трудно. По-дългата ни ротация се оказа разковничето, имахме нужната сила и свежест, която липсваше в отбора на Монтана. Но все пак - поздравявам ги за здравата битка!"

 

(сн. БФБ)

 

"Това беше едно от най-трудните неща, през които съм минавала като спортист, а и човек. Определено раждането, майчинството и последващото възстановяване в комбинация е най-сериозното предизвикателство, пред което съм се поставяла. Смея да твърдя, че винаги съм давала енергия, хъс и заряд в отбора, особено в защита и смятам, че допринесох достатъчно в отборната игра. Дори да не съм на 100%, опитът е нещо, което не губи форма. Исках да се върна, защото знаех, че ще е по добре и за мен, и за момичетата."

 

"Определено първенството е една идея по-силно. Вече Берое не е тотален хегемон, както беше миналата година (нямахме загубен мач). Монтана и Рилски показват, че вършат доста добра работа и интригата между тези три отбори винаги е била налична. Не познавам достатъчно отборите с по-млади състезатели, но се надявам да имат хъса, таланта и търпението да дойде и тяхното време. Дотогава да работят здраво и да не приемат нито един ден за даденост."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора, Радостина Христова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи