Албена Хубенова: Женският баскетбол незаслужено е изпратен в ъгъла


Албена Хубенова: Женският баскетбол незаслужено е изпратен в ъгъла
(сн. БФБ)
26-04-2024 13:10 | Веселин Михайлов

Албена Хубенова изрази възмущението си от липсата на телевизионно излъчване на финалната серия в женската А група между Берое Стара Заора и Монтана 2003. Специалистката, която влезе в ролята на треньор на „зелените“ след контузията на играещия такъв – Жаклин Златанова, отбеляза, че женският баскетбол незаслужено е изпратен в ъгъла. Пред BGbasket.com тя заяви, че липсата на интерес към него трае от години.

 

Ако трябва да съм честна, смятам, че женският баскетбол незаслужено е изпратен в ъгъла и не му се обръща никакво внимание.Смятам, че като изключим третия мач, в който липсваше драма, останалите бяха уникално интересни и драматични. Имаше много баскетбол.

 

Не знам защо нито една от срещите не се излъчваше по телевизията. Нали по този начин ще запалим децата да идват в залата и да играят, а да не са по улиците и пред компютрите. Женският баскетбол има много повече успехи, отколкото мъжкия. Нямам нищо против мъжкия, но незаслужено не се обръща никакво внимание на женския.

 

Финалната серия беше много добра, можеше поне един от двубоите да бъде излъчен по телевизията. Това е от години, а не само сега. Нулев интерес към женския баскетбол в България, а смятам, че не го заслужаваме“, отбеляза Хубенова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора, Албена Хубенова, Монтана 2003, женска А група
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи