Треньорът на Светкавица U12 се оплака от условията в София и поиска наказания за съдии


Номер 1 за българския баскетбол
Номер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетболНомер 1 за българския баскетбол
18-05-2024 13:45 | BGbasket.com

Старши треньорът на 12-годишните момичета на Светкавица Мирела Тодорова се оплака от условията, в които бе настанен отборът й в София по време на финалите на Държавното първенство. Наставникът публикува кадри в социалните мрежи, а освен това отправи критики и към съдийството на мача на тима й със Славия в груповата фаза, загубен с точка разлика.

 

Публикуваме думите й без редакторска намеса:

 

„Искам да изкажа недоволство от съдийството на срещата ни срещу Славия...губим с една точка при положение, че в последните 15 секунди можеше да се свири поне 1 от трите нарушения, като това ще повлияе на крайния резултат! Аз питам защо мен като треньор ме наказват 2ри път за неправилна защита с 500 лева! А съдията който решава мача... И който разревава моите деца,какво следва за него? Защото аз не съм чувала да има наказани съдии на тази възраст защото те се учат?! А от моите 11-12 годишни деца се очаква да са научени и да не правят грешки??! Очаквам справедливост... И наказания, щом аз имам като правя грешки и те трябва да имат!!!!

 

Другият казус е пак срещу същият отбор Славия на мача с Доростол Силистра. Отсъдено е нарушение при резултат 40 на 37, състезателката от Доростол вкарва 1вия кош, но не е зачетена 1 точка! След изтичането на редовното време отборите завършват 67 на 67! Ако беше зачетена точката щяха да победят и да не стигат до продължение.

 

И не на последно място условията, в които сме настанени в нашата столица. И въпреки упоритостта на всичко и всички да ни сринат, днес децата се раздадоха, изиграха най-добрият си мач в който победиха първите в групата домакините от Септември 97.“

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за момичета U12
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи