Росен Барчовски: Не съм оптимист, нещата отиват към това да няма отбор


Росен Барчовски: Не съм оптимист, нещата отиват към това да няма отбор
(сн. БФБ, Краси Веселинова)
11-06-2024 12:51 | Мария Маринова

Опасността да няма мъжки отбор на ЦСКА през следващия сезон заради липса на средства става все по-реална. Това призна пред BGbasket.com старши треньорът на тима Росен Барчовски.

 

„Ръководството на клуба прави опит да завършим сезона нормално. Имаме още малко задължения. Не са много, но искаме да завършим достойно тази година. Проблемът е, че за догодина нямаме абсолютно никаква яснота. Разговорите, които водим – и президентът Роберт Гергов, и Сашо Чакмаков, и аз, към този момент нямат никакъв позитивен резултат и този път не съм много оптимист. Нещата отиват към това да няма отбор, но ще правим всичко възможно, докато имаме сили, ако бъдем чути от някого. Лошото е, че няма към кого да се обърнем. Чета интервю на Богдан Петков, който призовава плевенската общественост – кмет, община, за съпричастност. При нас няма кого, тежко е положението, но ще опитаме още малко. Към този момент е това“, заяви Барчовски.

 

„Чувам призиви за данъчни облекчения на потенциални спонсори в спорта, но нашатата данъчна система е такава с 10% данък, къде по-напред? В държави, където данъците са по 40-50%, е възможно. Тук съм скептичен. Дано нещо се измисли“, каза още националният селекционер.

 

Времето обаче не работи в полза на ЦСКА, тъй като срокът за подаване на заявки за новия сезон в Sesame НБЛ e 30 юни. „Ако нещо ще става в тези 20 дни, надявам се на положителен отговор, предполагам, че ще пуснем заявка веднага, но ако не – няма. Няма какво да направим“, обясни Барчовски.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ЦСКА, Росен Барчовски
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи