Димитър Христов: Оценката за представянето на отбора е отлична


Димитър Христов: Оценката за представянето на отбора е отлична
(сн. ББЛ)
16-06-2024 12:19 | Веселин Михайлов

Септември бе сред отборите, които се представиха силно на финалите за 15-годишни момчета в Плевен. Столичният тим се нареди на четвъртото място в крайното класиране и по този начин прекъсна дългогодишна суша, в която не се беше класирал на полуфинали в каквато и да е възраст при подрастващите.

 

Наставникът Димитър Христов постави отлична оценка на своите момчета за представянето им в Плевен. Пред BGbasket.com младият треньор благодари на колегите си от другите отбори в Топ 4, които също похвалиха Септември за добрите резултати.

 

Оценката за представянето на нашия отбор е отлична. Класирахме се четвърти в надпреварата, като на четвъртфинала успяхме да победим силната школа на Вълци Разград, който нямаха загуба до момента през сезона. Участие на полуфинал е успех, който нашият клуб не е постигал повече от 15 години. Вярвам, че всичко това не е случайно, защото се бяхме подготвили за турнира много добре.

 

Стремяхме се да влезем в надпреварата сплотени, с позитивно отношение и да мислим мач за мач. Знаехме, че през сезона сме се срещали с водещите отбори, бяхме готови да се изправим с увереност и агресия срещу всеки един съперник от Изток. Прибавям към това голямото желание на момчетата да се докажат и фокусът, който имахме върху силните си страни във всеки един мач. Всички тези неща ни помогнаха да достигнем до Топ 4“, добави той.

 

Равносметка за нивото на финалите не мога да дам. Не смятам, че аз съм човекът за това, но със сигурност изиграните мачове в Плевен ще допринесат за израстването на много момчета от този набор. Би било хубаво да има два или три такива турнира през годината. Нещо, което ми направи впечатление и бих могъл да коментирам, е присъствието на доста млади треньори на финалите. Според мен това е положителен знак, на който бих искал да акцентирам. Тук е мястото да благодаря на треньорите на Миньор 2015, БУБА Баскетбол и ЦСКА за добрите думи за нашия клуб. Аз смятам, че тези три отбора превъзхождат останалите, но ако сме успели да се доближим до тях, то значи вървим в правилната посока“, завърши Христов. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Септември, Димитър Христов, финали за момчета U15
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи