В Гърция: Везенков е `game changer`


В Гърция: Везенков е `game changer`
(сн. facebook.com/sacramentokings)
16-06-2024 19:01 | BGbasket.com

Неяснотата около това къде ще играе Александър Везенков през следващия сезон продължава да вълнува феновете и медиите и в Гърция. В южната ни съседка все по-усилено се говори за интерес от бившия тим на българина Олимпиакос, както и за такъв от страна на големия съперник Панатинайкос.

 

Сайтът fosonline.gr анализира представянето на Олимпиакос през изминалия сезон и наблегна на това колко ключова роля би имало завръщане на Везенков, който е определен като т.нар game changer или човек, който може да променя играта.

 

„Ден след загубата на шампионата всички в Олимпиакос бяха скептични. "Червено-белите" загубиха титлата от Панатинайкос и доминацията им в Гърция беше прекъсната. Следващият ден вече е на преден план за Олимпиакос. Пирея е длъжна да увеличи бюджета, ако иска да се състезава с Панатинайкос. След като Янакопулос гигантизира ПАО, Ангелопулос са принудени да направят същото. Както можете да видите, Панатинайкос стана по-силен, а Олимпиакос падна от върха“, пише авторът Костас Цумбрис в анализа си.

 

„Саша Везенков е game changer. Той има договор за следващата година с „кралете“ (6,6 милиона долара), но не се чувства добре в Сакраменто. Той би искал да си тръгне, но това не е най-лесното нещо. И ако напусне, по-вероятно е да отиде в друг отбор от НБА, може би чрез размяна. Случаят му обаче е отворен. Въпросът е, че ако той най-накрая успее да дойде в Гърция, според слуховете Панатинайкос иска също да влезе в играта. Повтаряне на сценария със Слукас? Каквото и да са видели очите ни, ние го изключваме. Ако се върне в Гърция, това ще е само за Олимпиакос“, категоричен е журналистът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи