Васил Христов: За мен е привилегия да съм старши треньор на Балкан


Васил Христов: За мен е привилегия да съм старши треньор на Балкан
(сн. Радослав Маринов)
18-06-2024 11:05 | BGbasket.com

Старши треньорът на Балкан Васил Христов заяви, че за него е привилегия да води "зелените". Както BGbasket.com първи съобщи, наставникът и неговият помощник Иван Коцев ще са начело на ботевградския тим и през следващия сезон.

„Благодаря за доверието към мен от страна на ръководството. За мен е привилегия да съм старши треньор на Балкан“, заяви Христов пред БТА. По повод селекцията, която ще бъде направена през лятото, той добави: "Селекцията е отворен и динамичен процес. Разбира се, че имаме набелязани играчи, но докато няма нищо официално, не смятам, че е редно да коментирам.“

По-рано отново пред BGbasket.com президентът на клуба Сашо Везенков призна, че за момента договори с отбора имат Георги Герганов и Илиян Пищиков, като почти сигурно и Николай Грозев ще остане в отбора.

„За мен най-важно е отношението на всеки един човек към работата, която върши. А чисто баскетболно, ще се стремим да изградим един бърз и агресивен Балкан, който да се бори за победа във всеки един двубой“, каза още Васил Христов, който разкри, че клубът планира участие в европейските клубни турнири и през следващата състезателна година 2024/2025: „Ще участваме в евротурнирите, но тепърва се изяснява къде точно и от кой етап.“

Христов, който е селекционер и на националния тим на България за младежи до 20 години, вече работи със състава за предстоящото Европейско първенство.

„Започнахме преди седмица в Самоков. Планирали сме шест контролни срещи - по две във всеки град, където ще протекат лагерите ни - Самоков, Ботевград и Русе. Подготвяме се за това да изиграем седем здрави мача на Европейското първенство. Лесни съперници няма, защото всеки има своята цел и ще се стреми да успее. Нямаме право да подценяваме никого, както и да се страхуваме от когото и да било“, обясни старши треньорът на младежкия тим на страната.

 

Първите две проверки са още тази седмица в Самоков. На 20 юни тимът ни ще се изправи срещу Унгария, а ден по-късно приема Великобритания.

„Ние сме си поставили за цел да се класираме в Дивизия А. За да успеем, трябва да извървим дълъг път и да се справим с всички онези по-малки предизвикателства, които срещаме всеки ден в тренировките и мачовете“, завърши Васил Христов.

 

Европейското първенство в Дивизия B ще се проведе в периода 12-21 юли в Питещ. България е в група с Грузия, Естония, Албания и домакина Румъния.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Васил Христов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи