Гърция се измъчи с Полша в Пирея


Гърция се измъчи с Полша в Пирея
(сн. basket.gr)
22-06-2024 12:01 | BGbasket.com

Гръцкият национален отбор даде успешен ход на своята подготовка за олимпийските квалификации. Селекцията на Василис Спанулис отказа Полша със 78:73 в контрола, изиграна в Двореца на мира и дружбата, Пирея. Това бе първа проверка и за двата тима това лято, а за Спанулис се оказа неофициален дебют начело на гърците.

 

За „елините“ предстои турнира „Акрополис“, който ще се проведе между 25 и 27 юни. Участие ще вземат още Черна гора и Бахамите. От своя страна съставът на Игор Миличич ще премери сили с Хърватия в Загреб още утре (неделя).

 

 

 

Гостите стартираха по-силно и не се забавиха с взимането на аванс, който в края на дебютния период бе 8 точки. Поляците продължиха да се радват на известна преднина и в следващата десетка, но силен завършек на домакините бе достатъчен за пълен обрат и 46:41 в тяхна полза на голямата почивка.

 

„Дружина полска“ отвърна на удара през третата част, за да постави равенството на таблото за 60:60 след 30 минути игра. В заключителната четвърт гърците намериха начин отново да наклонят везните в своя полза и да удържат полския щурм, с което стигнаха до победата.

 

Йоргос Папаянис и Василис Толиопулос нанизаха по 12 точки за „елините“. Василис Харалампопулос допълни колоната на най-добрите реализатори с 11.

 

Ей Джей Слотър отговори за поляците със 17 точки и 5 асистенции. Игор Миличич – младши регистрира 13 и 12 борби, Александър Балцеровски реализира 11.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Гърция, Полша
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи