В Ямбол гледат към подмладяване за следващия сезон


В Ямбол гледат към подмладяване за следващия сезон
(сн. НБЛ)
25-06-2024 16:04 | Веселин Михайлов

Ямбол ще бъде част от Sesame НБЛ и през следващия сезон. „Жълто-сините“ възнамеряват да подадат да подадат заявка за участие, а това сподели президентът Диан Кайали пред BGbasket.com. Финансистът, който пое управлението на клуба през миналото лято, разкри, че ямболии вървят в посока подмладяване на тима. Все пак работата по селекцията все още се намира на заден план.

 

Нашето планиране е на много ранен етап, но при всички положения възнамеряваме да имаме отбор в НБЛ. Това е нашето желание и работим за него, имаме няколко месеца до старта на сезона да направим селекция и да осигурим финансиране. Знаете, че финансирането е основният проблем, но гледаме към участие в лигата. Разбира се, че възнамеряваме да подадем заявка.

 

Работата по селекцията все още е на заден план, надяваме се, че ще запазим ямболските имена, особено младите. Нашата визия е да поставим началото на един млад отбор, в който да има млади играчи, най-вече поради липсата на зала и не толкова доброто финансиране. Не очакваме чудеса от финансова гледна точка. Все пак искаме да поставим началото на подмладяването на отбора с перспективата до 2-3 години той да се превърне в боеспособен, както и да включим юношите, водени от Стойо Чолаков. Те взеха участие в доста мачове и през миналата кампания, както и в тренировъчния процес. Погледът ни върви към подмладяване“, поясни той.

 

Все още не сме говорили с нито един от по-опитните или по-млади играчи, тъй като тези решения зависят не само от ръководството, а и от треньора, който ще води тима. Той трябва да си избере играчите, които ще води“, коментира Кайали.

 

Както е известно, срокът за подаване на заявки за участие в НБЛ през следващия сезон е до 30 юни.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол, Диан Кайали, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи