Стефан Стефанов: "Колективът победи два пъти ЦСКА!"


Стефан Стефанов: "Колективът победи два пъти ЦСКА!"
Стефан Стефанов (Дунав)
06-06-2007 19:11

“На този етап не бяхме по-добри от ЦСКА, но при нас има колектив. ЦСКА направиха жестока селекция – събраха най-доброто от цяла България, обединиха се със “Септември”, взеха най-добрата състезателка от “Рилски спортист”, също и една много добра от Ботевград. Така че те са един сборен отбор на София-област, които като единици и като качества ни превъзхождат, включително и в ръстово отношение, всички са били в национални отбори. Но явно си каза думата това, че тази година те “търкаха пейката” в женския ЦСКА, там играха по-опитни състезателки, и това им изигра лоша шега в тези два мача. Ние пък с по-малки момичета играхме и при жените, те натрупаха опит, станаха колектив. В нашата игра е много важно, че един мисли както всички и се разбират на терена без думи, докато при ЦСКА това го нямаше. Колективът победи два пъти ЦСКА!

В последната четвърт указанията ми бяха да стреляме от тройката, за да обърнем резултата. Вкарахме две тройки, след това пък трябваше да играем на пробиви, тъй като ЦСКА натрупаха лични нарушения и всеки фаул се изпълняваше от линията. Това ни донесе успех, тъй като ЦСКА започнаха да пресират. Въобще, моят отбор изпълни всичките ми указания, което им прави чест.

Съдийството няма какво да го коментирам, предвид този добър развой на мача, но самият факт, че цялата зала изригна при някои отсъждания на съдийките, говори много. Важното е, че победихме!
Бъдещето е пред нас – тези момичета ще играят в “Дунав Еконт” и догодина, живот  и здраве. Това лято заминават в националните отбори – Анета Митева, Даниела Петева, Александра Кънчева, Жени Димитрова от по-големите, две-три от по-малките също. За мен е голяма радост и чест, че имаме толкова много националки – това говори за нашата качествена работа,” сподели треньорът на Дунав Стефан Стефанов.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи